Poeta Silvia Bitere, invitată la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța
Poeta Silvia Bitere, invitată la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța
04 Dec, 2024 08:49
ZIUA de Constanta
366
Marime text
Poeta Silvia Bitere este invitată la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, pe 5 decembrie 2024, ora 16:00, în cadrul unui nou proiect al Bibliotecii – „Portret de autor”.
Constanța de Întâlnirea adresată atât publicului larg, cât, mai ales, iubitorilor de literatură, are ca obiectiv cunoașterea individualității/ unicității artiștilor care se manifestă în arealul românesc dobrogean/național/internațional și care, prin opera pe care o realizează, sunt modele pentru noi toți, cu precădere pentru cei tineri, a scris Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța pe pagina sa de Facebook.
Despre Silvia Bitere
Silvia Bitere s-a născut pe 18 ianuarie 1977, la Constanța. Publică poezie și proză scurtă. Este membră a Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România din anul 2015. A debutat editorial în anul 2012, cu volumul de poeme „De-a Coraline”, apărut la Ed. „Grinta”, Cluj-Napoca, România. Este de profesie Inspector Resurse Umane, absolventă a Universității „Ovidius” din Constanța, profilul Birotică. Cărți publicate: „De-a Coraline”, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2012 (poezie); „Gri Kamikaze”, Ed. Eurostampa, Timișoara, 2013 (poezie); „Povestiri cu scaun la cap”, Ed. Eurostampa, Timișoara, 2014 (proză scurtă); „S-Via Del Mar”, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2015 (poezie); „Să spunem puțin lucrurilor pe nume”, Ed. Limes, Cluj-Napoca, 2016 (poezie); „Pentru că existase cândva un om”, Ed. Rafet, Râmnicu Sărat, 2019 (poezie). Este prezentă în numeroase antologii de poezie sau proză. Producțiile sale literare au apărut în revistele „România Literară”, „Familia”, „Vatra”, „Arca”, „Ex Ponto” ș.a. Între anii 2013-2016, a fost secretar general de redacție al publicației „Sintagme literare”, coordonată de scriitorul Geo Galetaru.
Citește și:
Biblioteca Județeană ConstanțaPoeta Silvia Bitere, voce distinctă a literaturii, la „Portret de autor”
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii