Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 11 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Campania „Împreună pentru o vacanță mai sigură!”

ro

11 Aug, 2024 10:40 210 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
 
  • Beneficiarii direcți ai acestei campanii sunt elevii participanți la evenimentele organizate pe perioada vacanței de vară (tabere, spectacole, concursuri cultural – sportive) și cei care urmează cursuri școlare sau care sunt instituționalizați în centre de plasament/case de tip familial.
     
În perioada 1 iulie - 31 august 2024, având ca reper Planul Național Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Siguranța Școlară, desfășoară Campania de informare cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați elevii pe perioada vacanței de vară și de conștientizare a rolului grupului de prieteni în determinarea implicării în astfel de situații - „Împreună pentru o vacanță în siguranță!”, transmite un comunicat din partea Poliției Române.

Campania se derulează la nivel național, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pe perioada vacanței de vară și are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la evenimentele negative în care elevii pot fi implicați, înțelegerea rolului prietenilor și influența acestora asupra comportamentului și informarea părinților cu privire la situațiile vulnerabile la care pot fi expuși copiii.

Beneficiarii direcți ai acestei campanii sunt elevii participanți la evenimentele organizate pe perioada vacanței de vară (tabere, spectacole, concursuri cultural – sportive) și cei care urmează cursuri școlare sau care sunt instituționalizați în centre de plasament/case de tip familial.

Activitățile de informare adresate elevilor sunt interactive și au ca obiectiv înțelegerea și însușirea de către aceștia a conceptului de prietenie, a criteriilor valorice de alegere a prietenilor, de identificare a celor mai bune modalități de evitare a implicării în evenimente negative prin dezvoltarea comunicării asertive și adoptarea unor modalități de relaționare pozitivă cu ceilalți.

Astfel, în cadrul campaniei, până în prezent, polițiștii au participat la 1.081 de activități de informare și prevenire, ce au avut 39.792 de beneficiari.

Din totalul activităților, în cadrul a 748 dintre acestea au fost abordate teme referitoare la consumul de substanțe psihoactive, având ca beneficiari 23.931 de persoane.

De asemenea, au fost organizate 261 de ședințe cu părinții, pentru informarea privind comportamentele de risc și situațiile vulnerabile la care pot fi expuși elevii, în perioada vacanței de vară, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute și grupul de prieteni, ce au avut 16.149 de beneficiari.

Totodată, au fost realizate 26 de activități de diseminare în mediul online a recomandărilor destinate părinților, în scopul preîntâmpinării evenimentelor negative în care pot fi implicați elevii.

Au fost organizate 185 de ședințe cu profesorii, pentru dezbaterea unor problemele existente la nivelul fiecărei unități de învățământ, în scopul identificării celor mai potrivite modalități de soluționare, cu 1.882 de beneficiari.

Activitățile de prevenire și informare vor fi continuate și în perioada următoare.



Citește și:
IGPR: Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii