Poliția rutieră a aplicat peste 100 de sancțiuni și a reținut 10 permise într-o singură zi!
Poliția rutieră a aplicat peste 100 de sancțiuni și a reținut 10 permise într-o singură zi!Nereguli în trafic!
În ziua de 11 septembrie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale și au reţinut 10 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
De asemenea, poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul legal de viteză și pentru identificarea și scoaterea din trafic a conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului ori a altor substanțe, informează IPJ Buzău.
Astfel, peste 100 de șoferi au fost testați de către polițiști cu aparatul drugtest și alcooltest.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (21), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (5), dar şi 19 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.Pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate au înregistrat 42 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 5 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză – 161 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unui bărbat de 43 de ani, din București, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Racovițeni, a mai punctat sursa citată.
Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, dar și pentru pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 39.000 de lei, a mai punctat Poliția.
Recomandări pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere!
Unele din principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere sunt reprezentate de consumul de băuturi alcoolice și/sau de substanțe stupefiante, precum și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.
Urmările accidentelor rutiere nu sunt transpuse numai în forma unor pagube materiale, ci uneori rezultatul este vătămarea grave a persoanelor implicate și chiar și pierderi de vieți omenești.
Indiferent de calitățile personale sau de experiență la volan, conducătorii auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante nu percep corect mediul înconjurător, își supraevaluază aptitudinile, iar reacțiile la stimuli sunt fie întârziate, fie inexistente, rezultatul fiind încălcări ale regulilor de circulație, care pot avea urmări dintre cele mai grave.
În acest context, precum și în contextul creșterii numărului de accidente mortale provocate de conducători auto care nu dețin permis de conducere, s-a constatat necesitatea implementării unor demersuri legislative care să modifice reglementările în vigoare. Astfel, în data de 10 iulie 2023, a fost publicată în Monitorul Oficial legea numărul 213/2023. Această lege, vine în completarea art.91 din Legea nr. 286/ 2009 privind Codul Penal și prevede la art. Unic un nou aliniat : “3 ind. 1- nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336”.
Toți participanții la traficul rutier, indiferent de calitatea acestora, au obligația legală de a adopta o conduită preventivă, care să ducă la evitarea producerii.
Citește și:
Știri Constanța. Șoferi drogați, depistați la volan în Constanța și Vama Veche (FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp