Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au vorbit cu elevii constănțeni. Ce recomandări le-au făcut

ro

07 Apr, 2022 14:46 1203 Marime text
Imagine de la eveniment, foto: IPJ Constanța
Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști ai Serviciului Rutier, au desfășurat astăzi, 7 aprilie, activități informativ-preventive, în cadrul Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga” din municipiul Constanța, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere grave și a oricăror evenimente negative în care pot fi implicați copiii (dispariții, fapte de natură contravențională sau penală).


În  cadrul activităților, polițiștii le-au prezentat elevilor cauzele producerii unor evenimente rutiere grave, dar şi recomandări pentru a nu ajunge victime ale acestora. Astfel, le-au vorbit despre conduita preventivă, pe care cu toții ar trebui s-o adopte, în calitate de participanți la traficul rutier, fie ca pietoni sau biciclişti., transmite IPJ Constanța. 


În acest context, polițiștii le recomandă copiilor:


- să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii!
- să nu se deplaseze pe partea carosabilă a drumurilor publice, iar după căderea întunericului, sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, astfel încât să poată fi observați ușor de conducătorii auto!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii