Poliţiştii constănţeni participă la protestul din 16 martie din faţa sediului MAI. Ce revendicări au oamenii legii
Poliţiştii constănţeni participă la protestul din 16 martie din faţa sediului MAI. Ce revendicări au oameniiMarile probleme cu care se confrunta poliţiştii sunt: lipsa acuta de personal, logistica( tot ce inseamna dotare), legi clare si actualizate atat de functionare, de protectie cat si aplicabile in activitatea profesionala, respect si nu in ultimul rand salarii decente;"Acest sistem funcţionează după legi şi ordine învechite şi neadaptate cerinţelor actuale, nevoilor şi problemelor sociale cu care se confruntă societatea noastră. Societatea românească trebuie informată despre problemele majore cu care se confruntă Poliţia Română si celelalte structuri operative din MAI şi cerem sprijinul societăţii civile în acţiunile şi demersurile noastre. Actiunile noastre au ca scop informarea opininiei publice cu nerealizarile guvernelor ce s-au perindat in fruntea tarii, în domeniul siguranţei cetatenilor şi ordinii publice. Poliţia Română ne priveşte pe toţi. În România, nu a existat nicio mişcare de stradă a societăţii civile dedicată sistemului de siguranţă şi ordine publică prin care să tragă semnale de alarmă asupra modului defectuos de funcţionare a acestui sistem. Cetăţeanul, principalul beneficiar al serviciilor noastre, trebuie să cunoască aceste probleme pentru ca atunci când suna la 112 să reclame o faptă penală sau orice încălcare a legii, poliţistul trebuie să se deplaseze în cel mai scurt timp şi să aplice legea" - se arată în comunicatul transmis de Biroului Teritorial Constanţa al Sindicatului National al Agentilor de Politie
Poliţiştii constănţeni susţin că s-au săturat de promisiunile si de de ignoranța cu care sunt tratați! Aceştia aduc mainte şi de poliţiştii care au căzut la datorie în timpul unor misiuni."Va invitam domnilor din MAI si Guvern sa veniti alaturi de noi in stradă, sa vedeți realitatea, dar mai ales stați de vorbă cu agenții de poliție, aflați-le nevoile și va asiguram ca dupa aceasta experienta le ve-ti da ce li se cuvine, pentru munca și devotamentul lor.! Ne cereti sa raspectam legea, daca a-ti respecta o si dumneavoastra, nu am mai avea pentru ce iesii in strada.!Redați-ne demnitatea ! Asistăm de ani buni cum celelalte segmente bugetare se bucură de majorări salariale, acordări de sporuri și facilități, în timp ce agenții de poliție sunt umiliți de către sistem și de către toate guvernele care s-au aflat la conducere, in fapt: Hotararea de Guvern nr.1/ 2017 trebuie aplicata CORECT, pentru toti bugetarii nu cum se aplica in prezent, neunitar, astfel ca un muncitor necalificat din anumite structuri bugetare, primeste un salariu de baza brut de 1450 lei, la care se adauga sporurile cuvenite, iar un politist, care apara viata si bunurile cetatenilor, riscandu-si propria viata, primeste un salariu de functie brut de 550 lei (la nivelul anului 2009), la care se calculeaza sporurile" - se mai arată în comunicatul SNAP Constanţa.
Aceştia le cer guvernanţilor să nu uite că S.N.A.P. prin demersurile și protestele sale a obținut pentru Polițistul Român sporul de 75% pentru munca prestată în zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale si nu s-au lăsat intimidaţi niciodată de presiunile făcute de-a lungul timpului asupra liderilor nostri.!"Fiecare dintre noi ne începem ziua cu gândul la ei, la noi și la riscul la care ne expunem și ne expuneți, fără să recunoașteți dar mai ales fără să ne răsplătiți munca prestată în condiții grele. Ați creat o prăpastie între salariul agentului și cel al ofițerului în condițiile prestării aceleiași munci. Știți că pentru o muncă egală prestată într-un birou, un agent este plătit cu 2000 lei, în timp ce ofițerul primește 6000 lei?! Unde este echitatea pe care dumneavoastră, domnilor din ministere, trebuie să o asigurați, care este scopul acestor discriminări, câtă vreme activitatea Poliției Române se bazează pe munca noastră?! Sindicatul Național al Agenților de Poliție din Romania a dat dovadă de unitate, seriozitate dar mai ales de fermitate față de principala problemă a agentului din Poliția Română - SALARIZAREA.!" - mai transmit poliţiştii constănţeni.
Conform liderului SNAP Constanţa, Ion Coman, revendicările poliţiştilor constănţeni sunt aceleaşi indiferent de I.P.J-ul sau sindicatul din care fac parte:"Dosare fabricate, cercetari abuzive, politisti care au fost luati cu ambulanta din biroul procurorului, opriti aceste abuzuri..lasati-ne sa ne facem treaba intr-un climat de normalitate..! Sindicatul National al Agentilor de Politie(S.N.A.P.) are ca scop unirea tuturor agentilor de politie intr-un singur sindicat liber, profesional si de a lupta organizat , legal, cu forte unite, pentru conditii de munca mai bune, promovarea pe criterii profesionale, salarii decente in raport cu munca prestata, impiedicarea abuzurilor de orice fel din partea angajatorului si militeaza pentru modernizarea Politiei Romane, a unei legi europene pentru aceasta institutie. Din aceste motive Biroul Teritorial Constanta al S.N.A.P. face apel către Agenții de Poliție din Constanta si din întreaga țară, să se alăture protestului autorizat din data de 16 martie, din fața sediului M.A.I., sens in care contactati liderii, delegatii sindicali" - se mai arată în comunicatul SNAP Constanţa.
- Acordul colectiv privind raporturile de serviciu;
- Aplicarea corecta a prevederilor Hotararii de Guvern nr.1 / 2017;
- Modificarea OMAI 577/2008, care nici până astăzi nu a fost îmbunătățit sau inlocuit;
- Salarizarea polițiștilor, diminuarea discrepantei salariale dintre agenți și ofițeri;
"Lansăm un apel la unitate sindicală, pentru că: dacă noi nu ne revendicăm drepturile, nimeni nu o va face pentru noi!" - mai transmit poliţiştii constănţeni.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Citeşte şi:
Protestul polițiștilor. Când va avea loc ”Cât de tâmpiți ne credeți, domnilor? Ignoranța voastră crasă ne scoate din casă”
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp