Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:39 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii de frontieră, la datorie în minivacanţa de 1 iunie

ro

30 May, 2020 12:21 2198 Marime text
  • Poliţiştii de frontieră se vor afla la datorie în minivacanţa de 1 iunie.
  • În punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, la nivelul întregii ţări, peste 4.100 de poliţişti de frontieră cu peste 930 de mijloace de mobilitate terestră (inclusiv echipamente mobile pentru control) desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.
În perioada minivacanței de 1 Iunie, la nivelul Poliției de Frontieră Române se menţin măsurile dispuse pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, având în vedere contextul eforturilor susţinute pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu Covid-19. 

În punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, la nivelul întregii ţări, peste 4.100 de poliţişti de frontieră cu peste 930 de mijloace de mobilitate terestră (inclusiv echipamente mobile pentru control) desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. 

De asemenea, echipaje comune formate din polițiști de frontieră, jandarmi şi poliţişti desfăşoară acţiuni pentru asigurarea segmentului de ordine şi siguranţă publică în zona de frontieră. 

În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Română menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor masuri comune.

Astfel, începând cu data de 26.05.2020, M.A.I. - Poliţia de Frontieră Română a trimis doi poliţişti de frontieră în misiune operativă la Punctul de Trecere a Frontierei Hegyeshalom - Nikelsdorf, situat la granița ungaro-austriacă. Aceştia colaborează cu autoritățile austriece şi ungare de aplicare a legii din punctul de frontieră, pentru gestionarea eficientă a fluxului de pasageri care se deplasează spre România, dar şi cu cetăţenii români aflați la frontiera Austriei cu Ungaria, cărora le distribuie materiale informative şi îi îndrumă pe aceştia pentru a alege cel mai potrivit itinerariu către punctele de frontieră operaţionale la graniţa comună în funcţie de valorile de trafic înregistrate şi de localitatea de destinaţie. 

În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa de vest, care sunt operaţionale şi funcţionează în regim permanent, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Pentru informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional dar şi pentru evitarea timpilor mari de așteptare de la granița dintre România și Ungaria, facem apel către cetățeni să consulte comunicatele oficiale și aplicaţia Trafic on-line la adresa: http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Reamintim că, în conformitate cu art.1, pct. 2 şi 3 din Anexa 2 - Măsurile pentru asigurarea rezilienței comunităților din cadrul Hotărârii de Guvern nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, se instituie măsura carantinării/izolării la locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi. Sunt exceptate de la aceste măsuri mai multe categorii de persoane prevăzute la art.1 pct. 6 din aceeaşi anexă.


În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă.  

De asemenea, în ceea ce priveşte ieşirea din România şi intrarea în Ungaria, în vederea tranzitării teritoriului statului ungar spre ţări din vestul Europei, autorităţile maghiare au comunicat că vor permite intrarea în ţara vecină, cetăţenilor Uniunii Europene, numai cu îndeplinirea următoarelor condiţii:

 - interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate, condiţia esenţială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID 19;

 - îndeplinirea condiţiilor Codului Frontierelor Schengen;


 - prezentarea unor documente care să ateste certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie.


Sursa foto: Poliția de Frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii