Polițiștii de imigrări au reținut zeci de străini în situații ilegale! Ce făceau aceștia?
Polițiștii de imigrări au reținut zeci de străini în situații ilegale! Ce făceau aceștia?- Inspectoratul General pentru Imigrări a transmis printr-un comunicat de presă că în ultimele cinci zile au fost reținuți 100 de străini în situații ilegale.
- Polițiștii de imigrări au acționat pentru combaterea infracțiunilor.
Timp de cinci zile, poliţiştii de imigrări din municipiul Bucureşti şi colegii lor din 18 judeţe au desfăşurat mai multe activități și acțiuni, pe raza de competenţă, având ca scop combaterea migrației ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României. Activități au fost desfășurate și în domeniul azilului de către polițiștii din cadrul Direcției Azil și Integrare. Au fost identificați peste 100 de străini în situații ilegale și 516 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare au fost emise.
În perioada 17 – 21 iulie 2023, în domeniul migrației, poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti-Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor și cei din judeţele Arad, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Ilfov, Mehedinți, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș și Vâlcea au desfăşurat, o serie de activităţi și acțiuni specifice atât cu forțe proprii cât și în cooperare cu alte structuri cu atribuții în domeniu.
În acest context s-a acționat pe două paliere: unul fiind partea de prevenire și unul cea de combatere a situațiilor ilegale.
Ca urmare a acțiunilor și activităților desfășurate au fost identificați 109 străini în situații ilegale, 68 dintre aceștia fiind preluați de la alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul General al Poliției Române și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră).
În urma verificărilor, pentru abaterile constatate au fost dispuse măsuri. Principalele motive care au stat la baza dispunerii măsurilor sunt tentativă la infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat, nerespectarea deciziei de returnare, ședere ilegală etc.
Pe linie de azil, în perioada de referință, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.423 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
De asemenea, au fost acordate 516 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare.
Totodată, polițiștii din cadrul Centrelor Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Giurgiu și Rădăuți au organizat pentru străinii cazați și beneficiarii unei forme de protecție internațională activități sociale și multiculturale.
La data de 18 iulie 2023, persoanele cazate în Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Giurgiu au avut parte de o zi relaxantă.
„Împreună cu colegii noștri și reprezentanți din cadrul Asociației Ecumenice a Bisericilor din România (AIDRom) și Consiliului Național Român pentru Refugiați (CNRR), solicitanții de azil și beneficiarii protecției internaționale au vizitat Muzeul Național al Satului.“, a mai adăugat IGI.
O zi mai târziu, polițiștii de imigrări, cu sprijinul Fundației ICAR au desfășurat la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți o activitate multiculturală prin care solicitanții de azil și beneficiarii unei forme de protecție internațională au împărtășit gazdelor din Romania rețete culinare tradiționale din țările lor de origine.
„Totul s-a desfășurat într-o atmosferă veselă și într-un ambient înmiresmat de aromele condimentelor asiatice, africane și europene.“
Citește și:
Sute de străini din Asia comit infracțiuni în România! Amenzi de peste 200.000 de lei aplicate în ultimele 24 de ore
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp