Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii „dezertează“ din sindicatul lui Caraivan

ro

10 Nov, 2008 20:41 2205 Marime text

decupaj_george_caraivan_01.jpgRăzboi între sindicatele poliţiştilor. Dat fiind că, în urmă cu câteva luni, Sindicatul Pro Lex şi-a înfiinţat filiala Constanţa, la care au aderat deja câteva sute de poliţişti, cele două sindicate se bat acum pe adeziuni. Subinspectorul George Caraivan, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a declarat că se va lupta pentru ca Sindicatul Pro Lex să nu beneficieze de drepturile pe care SNPPC le-a câştigat deja.

Sindicatul Pro Lex, filiala Constanţa, s-a înfiinţat în urmă cu câteva luni şi numără deja aproximativ 300 de membri, poliţişti şi poliţişti de frontieră. O parte dintre ei au „dezertat“ de la SNPPC. Lider de sindicat este comisarul Vasile Nicolaiciuc, care, fiind la început de drum, încearcă să pună bazele unei structuri care să ofere unele avantaje oamenilor legii. Pentru început, poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa care au ales să se înscrie în Pro Lex le-au fost oferite o serie de facilităţi, cum ar fi reduceri pentru concedii, în contractele încheiate cu firmele de turism, reduceri la asigurări, la firmele de distribuţie a anvelopelor de maşini. Subinspectorul George Caraivan, liderul SNPPC, neagă însă afirmaţia făcută de liderii Pro Lex, porivit căreia poliţiştii ar trăda sindicatul pe care el îl conduce, şi susţine că aceasta este o situaţie de neconceput.

george_caraivan_08.jpg„Sindicatul Pro Lex, care este format, în majoritate, din vameşi şi poliţişti comunitari, nu vrea decât să ne tranforme în funcţionari publici simpli, lucru cu care nu putem fi de acord. Este adevărat că au fost câţiva membri care au plecat de la noi, dar aceia au fost păcăliţi şi se vor întoarce“, a precizat George Caraivan.

Liderul SNPPC Constanţa a mai afirmat că va propune ca Pro Lex să nu beneficieze de niciunul din drepturile pentru care SNPPC a luptat, cum ar fi orele suplimentare, banii de haine şi primele de vacanţă. În plus, susţine el, membrii SNPPC care au trecut la Pro Lex au fost efectiv păcăliţi să plece într-un sindicat care nici măcar nu este recunoscut la nivel central.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii