Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 16 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii din Constanța desfășoară activități preventive în grădinițe și școli. Lecții despre siguranță rutieră și prevenirea bullying-ului (FOTO)

ro

16 Oct, 2024 17:43 171 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
 
  • La data de 15 octombrie 2024, Polițiștii Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiști ai Serviciului de Siguranță Rutieră, au continuat activitățile educativ- preventive.
     
La data de 15 octombrie 2024, Polițiștii Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiști ai Serviciului de Siguranță Rutieră, au continuat activitățile educativ- preventive, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Polițiștii au fost primiți cu mare entuziasm de copiii aflați la Grădinița cu Program Prelungit Roboțel din muncipiul Constanța. Cu ajutorul polițiștilor, prin joc și exercițiu, au învățat culorile semaforului electric dar și mici informații adaptate vârstei lor.

Totodată, elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Ovidiu (din orașul Ovidiu) și cei ai Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca” și Liceului Teoretic „Anghel Saligny”, din municipiul Constanța, au primit sfaturi cu privire la măsurile de prevenire a victimizării minorilor, a consumului de substanțe interzise și a fenomenului de bullying.  

Astfel, polițiștii au prezentat elevilor măsurile de autoprotecție, pentru a nu ajunge în postura de victimă, atunci când se află în colectivitate, precum și în timpul liber.

De asemenea, polițiștii rutieri le-au vorbit elevilor despre regulile de circulație pe care trebuie să le respecte, în calitate de pietoni, dar și despre răspunderea penală în ceea ce privește nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.

Scopul acestor acțiuni este creșterea gradului de conștientizare de către cadre didactice, elevi, precum și la nivel de societate, cu privire la necesitatea asigurării unui climat de siguranță în mediul școlar, prin prevenirea victimizării minorilor.

Activitățile fac parte din campania „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția” și proiectele Educație Rutieră - Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și Fără discriminare, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Acțiuni ale polițiștilor din Constanța pentru prevenirea accidentelor și indisciplinei pietonale

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii