Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pomacost dă primăriei, al treilea an consecutiv, sămânţa de gazon

ro

18 May, 2011 00:30 1686 Marime text

Contractul de 73.000 de lei fără TVA referitor la furnizarea de sămânţă de gazon necesară pentru refacerea peluzelor degradate din municipiu, încheiat pentru al treilea an consecutiv, va fi pus în aplicare de aceeaşi Pomacost, societate care la un moment dat era administrată de Basarab Popa, despre care se spunea că ar fi vărul primarului Radu Mazăre.

Oferta celor de la Pomacost a fost aleasă în detrimentul celeilalte oferte. Societatea nu se află la primul contract de acest gen de la Primăria Constanţa. Firma este o obişnuită a administraţiei locale, reuşind în fiecare an să pună mâna pe câteva contracte de furnizare de material dendrologic ori de seminţe pentru diferite acţiuni pe care municipalitatea le desfăşoară în acest sens. Anul trecut, Pomacost a luat de la Primăria Constanţa acelaşi contract de furnizare de gazon necesar refacerii peluzelor, contract care a fost onorat contra sumei de 78.000 de lei. În plus, aceeaşi firmă a primit contractul privind amenajarea spaţiilor verzi prin montarea de rulouri de gazon, iar în 2009 a furnizat municipalităţii arbuşti pentru plantat. De la Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa a luat şi în 2010 şi în 2009 contractul referitor la

Amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi. Tot cei de la Pomacost s-au ocupat de întreţinerea palmierilor din Mamaia, contract cadru care a fost încheiat pe trei ani.

Leca Pimen i-a luat locul de administrator lui Basarab Popa

Pe 6 septembrie 2010, Adunarea Acţionarilor analiza cererea de schimbare din funcţie a unicului acţionar al societăţii, Basarab Popa, cerere înaintată chiar de acesta. Administrator a fost desemnat Alexandru Leca Pimen, cel căruia i-a fost prelungit mandatul de administrator, pe 24 martie a.c., şi la SC Nisipuri SA.

Firma, înfiinţată în 1998, a fost la începuturi a lui Radu Mazăre. Monitorul oficial 3303 din 2003 ne spune că unicul asociat al SC Nisipuri SRL Năvodari, Radu Ştefan Mazăre, s-a hotărât să-i coopteze în afacere pe fraţii şi pe mama sa, dar şi pe prietenul Gabi Stan, cu numai 0,02% fiecare. Asociatul unic a decis transformarea SRL-ului în SA şi mutarea sediului social din Mamaia Sat în Mamaia, zona Melody, pe malul lacului Siutghiol, în imobilul dobândit în urma contractului de vânzare-cumpărare nr. 3652 din 3 octombrie 2003. Firma mai apare, alături de numele primarului, dar şi de cel al lui Basarb Popa, în dosarul retrocedărilor. Iată ce spune comunicatul remis de DNA în octombrie 2008: „Avantajele patrimoniale dobândite ilegal se regăsesc în proprietatea inculpaţilor sau a firmelor controlate de aceştia, după cum urmează: Mazăre Radu Ştefan (prin firmele „Nisipuri" SA), mama şi fratele acestuia (prin firma „APV Media Turism"), Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Emil Dragoş, Borcea Cristian, Ionescu Valentin George (prin firma „Habitat şi Ambient" SA), Camboianu Mihai, Popa Basarab (prin firmele „Pomacost" SA şi „Aqualand" SA), Sandu Bogdan Gabriel (prin firma SC „Holland Development Group" SA), Ceacîreanu Mihai Sergiu (ca persoană fizică şi prin firma sa „New Home Construct" SA), Şerban Alexandru Octavian, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii