Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierii de la IGSU, în ultimele 24 de ore Peste 1.300 situații de urgență înregistrate. Cele mai multe în București și în județele Cluj, Constanța

ro

09 Nov, 2023 10:43 684 Marime text





 
  • Echipajele operative au intervenit, ieri, 08 noiembrie, în peste 1.300 situații de urgență înregistrate la nivel național, cele mai multe solicitări fiind în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Constanța, Argeș și Mureș, potrivit Inspectoratului pentru situații de Urgență (IGSU).
 
Pompierii au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a 51 incendii, prevenind astfel extinderea flăcărilor și limitând pagubele materiale. Totodată, echipajele de salvatori au derulat 154 misiuni destinate deblocării sau salvării persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, precum și în alte situații de urgență.
 

„Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, echipajele SMURD au intervenit la 1.145 de solicitări la nivel național, în urma cărora 1.147 de persoane au beneficiat de asistență medicală de urgență”, susțin salvatorii.
 

Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 16 persoane aflate în dificultate.
 
De aseenea, echipajele de descarcerare au acționat în șase situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.
 
În perioada analizată, pe întreg teritoriul țării, au fost transmise cinci mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în localități din județele Brașov, Hunedoara și Mureș.
 
Pe lângă aceste situații, pompierii au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor străini veniți în România. Astfel, în cursul zilei de ieri, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 84 de pompieri și 40 de mijloace tehnice, a informat IGSU.
 

Citește și
Aproximativ 1.200 de persoane asistate de echipajele SMURD, în cursul zilei de ieri
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii