Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Turistic Mangalia, reabilitat ca in filmele SF (galerie foto)

ro

04 Nov, 2009 01:41 5756 Marime text
futuristic1.jpgPunctele centrale ale acestor proiecte futuriste sunt portul şi insula Mangaliei

„Mangalia păşeşte spre viitor", cel puţin aşa ne asigură edilul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, pe site-ul oficial al primăriei.

Pe prima pagină a www.mangalia.ro a fost postat, de câteva zile, „un proiect ambiţios de dezvoltare turistică a municipiului Mangalia, într-un loc binecuvântat de Dumnezeu", unde „primarul Mihai Claudiu Tusac şi echipa sa lucrează la o nouă viziune a viitorului pentru Portul Turistic Mangalia".

Proiectul respectiv conţine trei variante, în care Portul Turistic ar trebui să conţină, în 2020, peisaje asemănătoare cu cele din jurul hotelului Burj al Arab, dar amintind oarecum şi de scene din filmele SF. Proiectantul imaginilor a conceput trei faze de reamenajare a portului: prima, în care va fi regândită aleea de promenadă destinată turiştilor şi comerţului, o a doua - construcţia zonei rezidenţiale şi, în fine, o a treia fază, care va cuprinde un mall şi parcări.

Punctele centrale ale acestor proiecte futuriste sunt portul şi insula Mangaliei, acestea urmând să fie extinse cu o suprafaţă construibilă de 17.500 metri pătraţi, prin adăugarea a câteva zeci de mii de metri cubi de pământ la insula originală.

Din păcate, proiectul se află cel mai probabil într-un stadiu de idee, pentru că nu se specifică, pe site-ul primăriei, nici cine urmează să ridice aceste edificii şi nici din ce fonduri. În schimb, la aceeaşi adresă de Internet puteţi viziona şi un film de prezentare a proiectului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii