Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Post-cheie blocat la Centrul de Transfuzii

ro

04 Nov, 2009 01:36 1393 Marime text
centrul_regional_de_transfuzii_sanguine_sediu_02.jpgDe luni, colectele mobile de sânge din judeţ au fost stopate deoarece nu mai are cine conduce maşina instituţiei.

Centrul de Transfuzii Constanţa se confruntă cu o nouă mare problemă. Pe lângă numărul redus de asistenţi medicali de laborator sau de medici, de luni, centrul a rămas şi fără şoferul singurei maşini care asigura transportul materialelor necesare efectuării colectelor mobile de sânge din judeţ.

Potrivit directorului unităţii sanitare constănţene, dr. Alina Dobrotă, acesta şi-a depus demisia deoarece a câştigat un post de asistent în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Problema însă nu ar fi simpla demisie a şoferului, ci faptul că postul este blocat, aşa că nu poate fi scos la concurs până la începutul lui 2010. În consecinţă, Centrul de Transfuzii a fost obligat să stopeze toate colectele de sânge din judeţ până se vor găsi alte posibilităţi de transport.

Dr. Dobrotă a precizat că în acest sens se vor face demersuri pe lângă primăriile unor oraşe mai mari, precum Cernavodă, Mangalia sau Medgidia, pentru ca acestea să asigure transportul echipei Centrului de Transfuzii şi al echipamentului. Astfel, dacă primăriile vor reacţiona pozitiv, colectele în localităţile respective ar putea să aibă loc măcar la o lună sau două.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii