Potenţial de „moşie" cu vedere la mare Cine va beneficia de pe urma degradării Teatrului de Vară Mamaia?
Potenţial de „moşie" cu vedere la mare: Cine va beneficia de pe urma degradării Teatrului de Vară Mamaia?
Teatrul
de Vară Mamaia se află în administrarea SRL-ului Consiliului Judeţean
Constanţa, condus de Nicuşor Constantinescu. Imobilul se află pe lista de
investiţii a SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL de câţiva ani, însă se
pare că nu-i mai vine rândul. A fost construit în 1962, după planurile
arhitecţilor A. Gringerg şi Mina Laurian. Spre deosebire de această construcţie
emblematică a perlei litoralului, aşa cum era supranumită staţiunea Mamaia,
fratele geamăn - Teatrul de Vară Soveja, situat în municipiu, în zona Tomis III
- a fost reabilitat în 2009. Contractul de renovare în valoare de aproximativ
zece miliarde de lei vechi a fost încredinţat SC Mobitom SA, firmă patronată de
afaceristul Gheorghe Oancea, apropiatul şefului CJC Nicuşor Constantinescu.
Logic, festivalurile - cel de muzică uşoară şi cel de muzică populară - au fost
mutate în clădirea proaspăt renovată. Cu alte cuvinte, au existat atât fonduri,
cât şi interes pentru reabilitarea Grădinii de Vară Soveja. Pentru Teatrul de
Vară Mamaia nu există, se pare, de niciunele.
Va fi vândut?
Aşa cum precizam şi în ediţii anterioare, reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia a fost trecută în ultimii ani pe lista de investiţii a Domeniului CJC (şase miliarde de lei au fost estimaţi pe hârtie în ultimii trei ani pentru renovare), se pare însă, doar formal, pentru că în afară de o mână de var pe pereţii coşcoviţi şi de un măturat, clădirea de pe ţărmul mării nu a mai văzut altceva. Nu întâmplător am reamintit că Teatrul de Vară Mamaia se află aproape de plajă - aşadar într-o zonă de maxim interes turistic. Am putea spune că amplasarea clădirii despre care vorbim se află exact la kilometrul zero al staţiunii Mamaia de altădată. Pentru că aceasta era, cu ani în urmă - înainte de investiţiile din zona Cazinoului, principala în care s-au pompat fonduri - zona de maxim interes a staţiunii. Şi atunci, întrebarea firească este de ce nu se face nimic pentru această instituţie... altădată de cultură, actualmente doar la dispoziţia şuşelor cu manelişti?
Situat pe un teren amplu, la câţiva metri de ţărmul mării
Care este interesul real în legătură cu această clădire situată pe o suprafaţă de teren destul de mare, teren care valorează desigur foarte mult dacă revenim iarăşi la considerentul privind zona? Urmează ca acest imobil să fie vândut de CJC după ce nu se mai poate reabilita în niciun fel şi după ce se demonstrează că nu mai există, legat de el, niciun interes turistic? Reprezentanţii CJC se „îndoiesc" deocamdată, potrivit declaraţiilor, de această variantă a vânzării. Purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, ne-a declarat că reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia se află pe lista de investiţii, dar că probabil mai are de aşteptat pentru că există o ordine. Legat de posibilitatea vânzării imobilului, Moldovanu a afirmat: „Mă îndoiesc că ar fi o variantă, însă o astfel de decizie poate fi luată doar în şedinţă a Consiliului Judeţean".
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- gogu 01 Jul, 2011 22:11 Constanteni naveti grije ca Mazare o sa vinda tot Cazinoul Teatrul de Vara etc. O sa va treziti intro zi cu cineva la use si o sa va spuna ca el e stapinul vostru ca va cumparat de la Mazare Rusine sa va fie la toti daca o sa il mai votai
- Cititoru turmentat 01 Jul, 2011 10:24 Pe cind si un articol legat de statuile (de bronz) sau luciurile de apa folosite drept fintini arteziene.