Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Power Holding acorda burse speciale unor talente autentice (galerie foto)

ro

11 Dec, 2009 01:34 2785 Marime text

powerholding_08.jpgPentru un an, Veronica Mihai şi Irina Zodieru sunt beneficiarele unor sume de bani care le vor ajuta să-şi continue studiile muzicale în ţară şi străinătate

Oameni cu suflete mari de la Power Holding, în parteneriat cu Rotary Club „Cetatea Tomis", au organizat miercuri seara, în sala Colegiului Naţional de Artă „Regina Maria" din Constanţa, un eveniment artistic cu scop umanitar, intitulat sugestiv „Cadouri Muzicale".

După cum ne-a mărturisit directorul Power Holding, Andrei Rădulescu, parteneriatul permanent cu clienţii şi comunitatea în acoperirea nevoilor de siguranţă şi protecţie constituie viziunea acestui grup de firme. Astfel, acţionarii şi angajaţii au căutat să ofere sprijin şi să răspundă nevoilor semenilor lor. Aşa se explică faptul că, la aniversarea a şapte ani de la înfiinţarea grupului de firme Power Holding, clienţii săi au fost beneficiarii unor „Cadouri Muzicale". „Evenimentul a fost organizat împreună cu Rotary Club «Cetatea Tomis», iar fondurile rezultate vor constitui baza pentru acordarea a două burse unor tinere talente muzicale", ne-a declarat directorul Power Holding. Două tinere pasionate de muzică vor primi lunar câte 350 lei, pe parcursul unui an. Gestul caritabil al celor de la Power Holding nu este o premieră, până în prezent acţionarii participând, în ultimii ani, şi la alte acţiuni cu caracter umanitar. Dacă în urmă cu doi ani au sponsorizat pentru dotarea cu aparatură corespunzătoare a unei maşini care colecta sânge din teritoriu, anul trecut, acest grup de firme a achiziţionat un aparat extrem de util bolnavilor diagnosticaţi cu scleroză în plăci. În acest an, atenţia celor de la Power Holding s-a îndreptat spre oamenii de artă. „Cei care sunt în domeniul artei au nevoie de susţinere financiară, iar talentul lor trebuie cultivat. Pe noi ne interesează şi partea socială, iar atunci când avem ocazia şi putem ajuta nu ezităm să o facem", a menţionat Andrei Rădulescu, directorul grupului de firme Power Holding.

powerholding_07.jpgTalente recunoscute

Şi pentru că a venit vremea colindelor, Moş Crăciun a fost „ajutat" de oameni cu suflete mari şi atenţi la nevoile semenilor lor, să ajungă în avans la aceştia. Aşa se face că, miercuri seara, Moşul, prin intermediul grupului de firme Power Holdig, a adus două burse speciale unor talente feminine. Veronica Mihai provine dintr-o familie monoparentală, este elevă în clasa a X-a, la Colegiul Naţional de Artă „Regina Maria" şi cântă la oboi. Veronica s-a evidenţiat atât prin talentul său deosebit, cât şi prin atitudinea sociabilă şi dorinţa ei de a se implica în diverse activităţi, inclusiv în cele comunitare, de voluntariat, prin care poate aduce un strop de speranţă şi de bucurie în sufletele semenilor săi. Cealaltă bursă va ajunge la Irina Aurora Luca Zodieru, care a început să studieze vioara la vârsta de cinci ani. Doi ani mai târziu, ea îşi pierde mama, dar, în pofida durerii imense suferite, Irina a reuşit să depăşească momentul continuându-şi studiul viorii, la Colegiul Naţional de Artă „Regina Maria" cu profesorul Radu Pricop. Talentul său avea să fie recunoscut la nenumăratele olimpiade şi concursuri la care a participat. La doar 12 ani, Irina Zodieru avea prima sa colaborare cu Filarmonica Marea Neagră din Constanţa, urmată de concerte cu alte filarmonici din ţară. În urma examenului de admitere în sesiunea iunie 2009 la „Haute Ecole de Musique" a Conservatorului din Lausanne, ea a fost declarată admisă în anul trei, optând, totuşi, pentru anul doi unde este studentă la clasa profesoarei Silvia Marcovici. Din motive obiective cele două tinere n-au putut fi prezente la decernarea diplomelor de către directorul grupului de firme Power Holding, Andrei Rădulescu, acestea fiind primite de un coleg al Veronicăi şi, respectiv, de fostul profesor al Irinei, Radu Pricop.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii