Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 29 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precipitațiile torențiale lovesc iar județul Galați! Mesajul președintelui CJ

ro

29 Sep, 2024 13:13 140 Marime text
Sursa foto: Pexels




Situația este mai gravă ca data trecută - cursurile de apă sunt în multe zone colmatate, șanțurile nu au fost desfundate în totalitate, iar cantitățile de apă anunțate de meteorologi sunt foarte mari, afirmă președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, despre Codul roșu, potrivit știripesurse.ro.

„Am avut deja o videoconferință de urgență cu primarii din județ. Împreună cu angajații din primărie, cu consilierii și cu toți cei care pot ajuta, vor merge personal la fiecare gospodărie și trebuie să îi convingă pe toți cei aflați în zonele de risc să fie evacuați sau să se refugieze la rude, la prieteni, în zone sigure, în zone înalte. Trebuie pregătite școlile și toate clădirile aflate în zone fără risc de inundații pentru a adăposti persoanele evacuate.

Avem tabără amenajată la Slobozia Conachi, mai amenajăm una de urgență la Pechea și mai avem încă una pregătită să fie montată acolo unde situația o va impune. Toată lumea este în stare de alertă. Toată lumea este în mobilizare generală. Primarii trebuie de urgență, în orele care au rămas, să curețe podurile mari din localitate. Trebuie verificate sirenele și folosite în caz de urgență. Se dislocă pompieri acolo unde este nevoie, trebuie întărite digurile acolo unde sunt probleme, cum este la Foltești pe Chineja unde digul a fost rupt”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

El precizează că situația este mai gravă ca data trecută - cursurile de apă sunt în multe zone colmatate, șanțurile nu au fost desfundate în totalitate, iar cantitățile de apă anunțate de meteorologi sunt foarte mari.

Județul Galați va fi sub avertizare Cod Roșu, duminică noaptea, pentru ploi torențiale, posibil 80-100 l/mp, anunță Administrația Națională de Meteorologie.
 
 
 
Citește și
Județele Constanța și Tulcea, sub Cod Portocaliu de vreme rea! Județul Galați, sub Cod Roșu de ploi abundente
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii