Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări ale Casei Județene de Pensii Constanța privind pensionarea cadrelor didactice

ro

07 Aug, 2024 17:06 193 Marime text
Sursa foto: Pexels



 
  • Personalul didactic de predare, conducere, îndrumare și control se pensionează la limită de varstă la data încheierii anului şcolar în care este  îndeplinită vârsta standard de pensionare sau, dupa caz, în situația pensiei anticipate și anticipate parțiale, la data încheierii anului şcolar în care este  îndeplinită varsta standard redusă cu cel mult 5 ani, potrivit unui comunicat al Casei Județene de Pensii Constanța.

Astfel, cadrele didactice, care au îndeplinit condiţiile de pensionare în cursul anului școlar 2023 – 2024, pot depune dosarele de pensionare după încheierea anului școlar, respectiv începând cu data de 02.09.2024.
 
Cadrele didactice care se află deja în posesia deciziei privind încetarea activității pot depune dosarul de pensionare și înainte de data de 02.09.2024.
 

„Facem precizarea că dosarele de înscriere la pensie pot fi transmise și prin poștă sau curier și pot fi înregistrate și pe Portalul Casei Naționale de Pensii Publice, în cazul persoanelor care au cont activ.
În cazul dosarelor transmise prin Portalul CNPP solicitantul va trebui să prezinte ulterior cât mai repede posibil la sediul instituției noastre carnetul de muncă în original precum și eventualele adeverințe de sporuri / stagii/ grupe de asemenea în original”, se mai arată în comunicat.

Modalitățile de înscriere la pensie descrise mai sus pot fi folosite de orice persoană care îndeplinește condițiile de pensionare. 
 
 
Citește și
 DSP și ISJ Constanța, la bilanțCJP Constanța implementează un proiect pentru eficientizarea activitatății instituției. Despre ce este vorba

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii