Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 31 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizările IGSU privind mesajele Ro-Alert de pe raza județului Constanța

ro

31 Aug, 2024 14:48 248 Marime text





Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la mesajele transmise prin sistemul RoAlert la nivelul județului Constanța, pentru corecta informare a opiniei publice, reprezentanții IGSU  fac următoarele precizări:

La data de 31 august 2024, în urma avertizărilor now casting  de COD ROȘU emise de către Administrația Nationala de Meteorologie, sub incidenta cărora a s-au aflat mai multe localități  din județul Constanța , pentru protecția populației și luarea măsurilor de autoprotecție au fost transmise 4 mesaje prin intermediul sistemului RoAlert.

Scopul mesajelor a fost de anunțare a  cetățenilor județului, dar și a celor care au tranzitat această zonă asupra manifestării vremii nefavorabile care putea pune în pericol vieți și bunuri. 

 Menționăm ca avertizărle au respectat  zonele create de emitentul acestora și au fost transmise de ISU Constanța, respectiv: 

31.08.2024
  • 1 avertizare COD ROȘU/jud. Constanța: mesaj RO-Alert transmis de ISU CT  la ora 00:21;
  • 1 avertizare COD PORTOCALIU/ jud. Constanța: mesaj Ro-Alert transmis de ISU CT la ora 02:58;
  • 1 avertizare COD PORTOCALIU/jud. Constanța: mesaj Ro-Alert transmis de ISU CT la ora 05:03;
  • 1 avertizare COD ROȘU/ jud. Constanța: mesaj Ro-Alert transmis de ISU CT  la ora 06:57.

„Asigurăm cetățenii de faptul căautoritățile competente depun permanent eforturi pentru asigurarea stabilității sistemului și functionarii acestuia la parametri optimi și manifestă rigurozitate pentru furnizarea cu celeritate a informaților despre producerea  unor situații de urgență în zona de competență. 

Reamintim, totodată,  că prin intermediul Sistemul RO-ALERT se transmit, indiferent de oră, informații relevante, bazate pe date concrete furnizate atât de structuri specializate (Administrația Națională de Meteorologie, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și alte instituții cu rol și competențe în domeniul managementului situațiilor de urgență), dar și de către apelanți ( martori ai situațiilor în speță), atent verificate și documentate”, spun reprezentanții IGSU. 

Dezactivarea opțiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență, ce va pot pune viața in pericol. 

Citește și
Un nou mesaj RO-ALERTEvitați deplasările și luați măsuri de autoprotecție și adăpostire pe perioada avertizării! Intervenții ISU în ultimele ore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii