Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 11 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Predoiu, înaintea Consiliului JAI- „România este pe deplin pregătită să intre în Spaţiul Schengen cu frontierele terestre“ (VIDEO)

ro

10 Oct, 2024 14:30 319 Marime text
Cătălin Predoiu, sursa foto: MAI România este pe deplin pregătită să intre în Spaţiul Schengen cu frontierele terestre, potrivit declarațiilor de, joi, 10 octombrie 2024, făcute de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, înaintea Consiliului JAI de la Luxemburg.

România
va colabora în continuare cu statele membre și Comisia Europeană pentru a asigura securitatea frontierelor.
 

România este pe deplin pregătită să intre în Spațiul Schengen cu frontierele terestre. Am aplicat și am îndeplinit toate criteriile pentru a intra și cu granițele terestre. Implementăm perfect decizia Schengen aerian adoptată de Consiliu anul trecut în decembrie. Am redus semnificativ migrația ilegală prin eforturile Poliției de Frontieră și cooperare polițienească.

Vom continua să aplicăm toate procedurile Schengen și suntem pregătiți să implementăm toate instrumentele Schengen. Știu că, deși astăzi nu este ziua adoptării unei decizii, este ziua în care se pregătește o astfel de decizie. Vom discuta cu colegii noștri în perspectiva unei astfel de decizii.

Vom continua să cooperăm cu statele membre și cu Comisia pentru a asigura în mod riguros securitatea frontierelor țării noastre și, implicit, ale UE.

Vă mulțumesc!- a transmis Predoiu. 







Citește și:

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia împlinirii a 34 de ani de la înființarea SMURD
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii