Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul liberal Coșa îi dă replica ministrului PSD, Adrian Câciu „Să acuzi primarii liberali de lipsă de preocupare față de infrastructură, înseamnă să nu cunoști activitatea propriului minister"!

ro

01 Sep, 2024 14:32 290 Marime text


Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat sâmbătă, la Neptun, răspunzând unei întrebări referitoare la "noroiul" existent în acest weekend în staţiuni şi condiţiile scăzute pentru turişti, în contextul lipsei de infrastructură.
Ministrul Câciu a acuzat "nepăsarea" autorităţilor locale din zona de sud a litoralului pentru situaţia creată în urma ploilor intense şi inundaţiilor înregistrate vineri şi sâmbătă.

Astăzi, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa i-a dat replica oficialului din guvernul Colacu printr-o postare pe rețele sociale.

„După lunga zi de ieri, citeam declarația ministrului Câciu și îmi făceam cruce cu ambele mâini.
 
Să acuzi primarii liberali din zona litorală de lipsă de preocupare față de infrastructură, în condițiile în care aceștia sunt campioni, la nivel național, în atragerea de fonduri europene pentru localitățile lor, înseamnă să nu îți cunoști activitatea propriului minister.
 
Mai bine s-ar preocupa, domnia sa, de simplificarea și debirocratizarea procedurilor de accesare a fondurilor.
 
Să te folosești de un fenomen meteorologic, de o violență nemaiîntâlnită în ultimii ani, și să ataci politic, cățărându-te pe nenorocirea unor oameni, este aproape josnic și lipsit de respect față de toți cei care, uzi, murdari și epuizați, au depus și depun eforturi pentru aducerea situației la normal.
 
Să vorbești despre necesitatea unor parteneriate în turism înseamnă lipsă totală de legătură cu domeniul respectiv, în condițiile în care aceste parteneriate deja există și sunt active. Organizațiile de management al destinației nu sunt altceva decât parteneriate între patronatele din turism și autoritățile locale.
 
Ar fi fost ideal ca ministrul economiei, care răspunde și de turism, să fi avut măcar o întâlnire cu acestea, astfel încât să-și formeze un punct de pornire realist în strategia pe care se presupune că o creionează.
 
După pandemie și lărgirea plajelor, turismul românesc de litoral s-a resetat și continuă să se dezvolte, în pofida tuturor piedicilor ce i se pun, inclusiv în pofida unor intervenții nefericite ale demnitarilor aflați în vacanta pe litoral", a scris Coșa pe Facebook, la doar câteva ore după ce a fost desemnat de PNL, candidat pe prima poziția la Senat în perspectiva alegerilor parlamentare din 1 decembrie.

Ministrul Câciu a acuzat "nepăsarea" autorităţilor locale din zona de sud a litoralului pentru situaţia creată în urma ploilor intense şi inundaţiilor înregistrate vineri şi sâmbătă, la Neptun unde a avut loc Adunarea Generală şi Universitatea de Vară a PES Activists România.

"Dacă vedeţi exact ce s-a întâmplat aseară sau care este efectul unei întâmplări care a avut o anumită amploare, este nepăsarea de zeci de ani a unei autorităţi locale care nu a făcut nimic pe infrastructura acestor staţiuni. Pe de altă parte, este şi inadecvarea, pentru că tot de autoritatea locală ţine, a antreprenorilor care au proprietăţi, care au hoteluri- nu au fost obligaţi de nimeni să îşi majoreze numărul de locuri de parcare, capacitatea şi tot dacă autoritatea locală doarme ... Dar probabil că prin nişte reguli şi printr-un parteneriat real, ferm, dar şi reciproc avantajos lucrurile astea se pot rezolva. Dacă sunt întâmplări de genul acesta, se întâmplă pentru că cineva nu şi-a făcut treaba. Dincolo de hazard. Hazardul natural va exista întotdeauna. Dar este inadmisibil să îţi laşi maşina în parcare şi să o găseşti ... să nu o găseşti, că în prima fază nu o găseşti, că nu o vezi, după aia începi să vezi că de fapt ai cam pierdut-o", a spus ministrul Adrian Câciu.

Un participant la eveniment a întrebat şi care ar putea fi soluţiile pentru ca la finalul lunii septembrie să nu se mai închidă obloanele pe litoralul românesc, deoarece sunt instituţii diverse în judeţul Constanţa care organizează evenimente iarna, dar ajung să meargă în Turcia pentru a le putea desfăşura.

"Evident că trebuie un parteneriat dacă vrei să ai, de exemplu, litoralul deschis tot anul. E un parteneriat care trebuie să se nască, construit pe strategia de turism pe care o realizează Radu Oprea, dar împreună cu autorităţile locale şi cu antreprenorii privaţi. Pe de altă parte, la mine s-a schimbat modelul, deja mă urăsc unii colegi de-ai mei subalterni că le-am spus foarte clar ca formarea profesională să o facă vara la munte, iarna la mare. Dar nu am unde să îi duc la mare, poate găsim nişte hoteluri în Mamaia care sunt deschise tot timpul anului", a mai răspuns ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

 Citește și: 

Sudul litoralului, măturat de ploile masive din ultimele două zile. Ce spune primarul din Limanu, județul Constanța?(FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii