Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 03 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Județului Constanța a aprobat mai multe măsuri de sprijin pentru cetățenii afectați în urma furtunilor din perioada 30 august - 1 septembrie (DOCUMENTE)

ro

03 Sep, 2024 15:20 160 Marime text


Având în vedere urmările fenomenelor hidrometeorologice extreme, care au avut loc în județul Constanța, în perioada 30 august - 1 septembrie 2024, manifestate sub coduri galben, portocaliu și roșu, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis Hotărârile nr. 13 din 03.09.2024 și nr. 14 din 03.09.2024, prin care au fost aprobate măsuri de sprijin pentru cetățenii afectați, transmite un comunicat din partea Prefecturii Constanța.
 
Măsuri aprobate:
 
1. Intervenția Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral: s-a aprobat utilizarea unui excavator cu braț lung, din dotarea instituției, pentru decolmatarea canalului de preluare a apelor pluviale din localitatea Amzacea, în vederea prevenirii inundațiilor și și protejării locuitorilor.
 
2. Coordonarea activităților de asistență socială: Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța a fost mandatată să coordoneze activitatea primăriilor din unitățile administrativ-teritoriale afectate, pentru realizarea anchetelor sociale. Aceste anchete sunt esențiale pentru obținerea ajutoarelor de urgență, destinate familiilor și persoanelor singure ale căror locuințe și bunuri au fost afectate de fenomenele hidrometeorologice. La finalizarea acestor acțiuni, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța va prezenta un raport detaliat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța.
 
Măsurile sunt conforme cu prevederile legale în vigoare, inclusiv OUG nr. 21/2004, privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, Legea nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, precum și Legea nr. 481/2004, privind protecția civilă, asigurând astfel o reacție promptă și eficientă în fața situațiilor de urgență.
 

„Dacă o situație de urgență este inevitabilă, așa cum a fost cazul ploilor torențiale recente, care au atins cantități de până la 330 l/m², prioritatea noastră, dincolo de protejarea vieții și a siguranței oamenilor, este să gestionăm și să reducem impactul acestor fenomene meteorologice extreme. De aceea, vom convoca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență de fiecare dată când va fi necesar, pentru a restabili normalitatea în viața cetățenilor afectați”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.




Citește și:
Prefectul județului Constanța vrea să anuleze două hotărâri adoptate de Consiliul local al comunei Nicolae Bălcescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii