Prejudiciul estimat - peste 800.000 de lei Salix Star Invest SRL, reclamată de tot mai mulţi parteneri de afaceri
Prejudiciul estimat - peste 800.000 de lei: Salix Star Invest SRL, reclamată de tot mai mulţi parteneri de afaceri
01 Sep, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
4652
Marime text
În data de 13 august, cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezenta o radiografie de pe site-ul antiţepari.ro, în care făcea cunoscută situaţia societăţii Salix Star Invest SRL, din Eforie Sud. Aceasta figurează în prezent în evidenţele Centralei Incidentelor de Plăţi (CIP) cu 21 de incidente de plată majore cu cecuri, de la numai şase, câte precizam acum trei săptămâni zile. Potrivit CIP, acesteia i-a fost refuzată la plată, doar în decursul lunii în curs, suma totală de 844.875,57 de lei (faţă de 193.107,99 de lei, în luna august).
Totodată, societatea constănţeană se află în interdicţie bancară de a emite cecuri, altele decât numerar, până la data de 11 august 2015. Firma mai figurează în evidenţele CIP cu trei incidente de plată minore cu bilete la ordin, suma totală refuzată la plata aferentă acestui incident minor fiind deja de 844.875,57 de lei (de la 67.460,94 de lei) se mai precizează pe antiţepari.ro.
„Vă mulţumim că aţi adus atenţiei publice această escrocherie. Am rugămintea de a ne mai transmite informaţii legate de stadiul anchetei. După cum veţi observa şi pe site-ul antiţepari.ro, numărul celor fraudaţi este în continuă creştere. Sperăm în soluţionarea acestei situaţii de către organele competente“, ne-a scris, ieri, Anamaria. Şi Mircea Onea, care susţine că este „administratorul uneia dintre firmele care au fost înşelate de către Salix Star“, ne-a semnalat că există unele probleme privind această firmă. „Bună ziua. Sunt administratorul uneia dintre firmele care au fost înşelate de către Salix Star. Doar în 24 de ore am reuşit să mai depistez încă 7-8 firme care au păţit acelaşi lucru. Prejudiciul este mult mai mare. În mod sigur vor mai apărea instrumente de plată fără acoperire şi firme înşelate. Am fost la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, unde am depus plângere. Mi s-a spus că nu prea avem ce să facem... Citez: «Sunt doi negri mititei, ce să le facem?» Am reuşit să depistez câteva «reuşite» ale Salix Star: Arad - biciclete, 58.800 de lei, Bucureşti - piese auto, 40.000 de lei, Bucureşti - echipamente de protecţie, 60.000 de lei, Craiova - generator electric, 45.000 de lei, Bucureşti - generator electric, 40.000 de lei, Oradea - lenjerii de pat, 6.000 de lei, Timişoara - calculatoare şi tablete, 70.000 de lei, Târgu Mureş - ţeavă zincată, 175.000 de lei“, a comentat Mircea Onea pe site-ul ZIUA de Constanţa.
De asemenea, cei care spun că au fost prejudiciaţi de societatea Salix Star au creat şi un grup pe o reţea de socializare - „înşelăciune Salix Star Invest Constanţa“, unde îşi povestesc experienţele pe care le-au avut cu această firmă. Companie care apare în dosarul cu numărul 26738/212/2014 (3157/GLD/2014 ), având ca obiect „încuviinţare executare silită“, aflat pe rolul judecătoriei Constanţa, unde are calitatea de debitor.
Interesant este că societatea fostului administrator Stelian Iordan, Credit Grup SRL (care avea ca obiect de activitate intermedierea încheierii contractelor de credit), apare într-un dosar al DNA Constanţa, în care 20 de persoane suspectate de înşelăciune şi uz de fals au fost trimise în judecată, printre care şi administratorul societăţii.
Facem precizarea că am încercat să luăm un punct de vedere şi de la reprezentanţii firmei Salix Star Invest, însă numerele de telefon care apar la Registrul Comerţului sunt închise, în afara ariei de acoperire sau nu mai sunt valabile. Dacă reprezentanţii societăţii vor transmite un punct de vedere, acesta va fi ulterior publicat.
Totodată, societatea constănţeană se află în interdicţie bancară de a emite cecuri, altele decât numerar, până la data de 11 august 2015. Firma mai figurează în evidenţele CIP cu trei incidente de plată minore cu bilete la ordin, suma totală refuzată la plata aferentă acestui incident minor fiind deja de 844.875,57 de lei (de la 67.460,94 de lei) se mai precizează pe antiţepari.ro.
Reacţii de la partenerii de afaceri
După ce cotidianul ZIUA de Constanţa a semnalat aceste fapte, comentariile pe marginea subiectului nu au întârziat să apară.
„Vă mulţumim că aţi adus atenţiei publice această escrocherie. Am rugămintea de a ne mai transmite informaţii legate de stadiul anchetei. După cum veţi observa şi pe site-ul antiţepari.ro, numărul celor fraudaţi este în continuă creştere. Sperăm în soluţionarea acestei situaţii de către organele competente“, ne-a scris, ieri, Anamaria. Şi Mircea Onea, care susţine că este „administratorul uneia dintre firmele care au fost înşelate de către Salix Star“, ne-a semnalat că există unele probleme privind această firmă. „Bună ziua. Sunt administratorul uneia dintre firmele care au fost înşelate de către Salix Star. Doar în 24 de ore am reuşit să mai depistez încă 7-8 firme care au păţit acelaşi lucru. Prejudiciul este mult mai mare. În mod sigur vor mai apărea instrumente de plată fără acoperire şi firme înşelate. Am fost la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, unde am depus plângere. Mi s-a spus că nu prea avem ce să facem... Citez: «Sunt doi negri mititei, ce să le facem?» Am reuşit să depistez câteva «reuşite» ale Salix Star: Arad - biciclete, 58.800 de lei, Bucureşti - piese auto, 40.000 de lei, Bucureşti - echipamente de protecţie, 60.000 de lei, Craiova - generator electric, 45.000 de lei, Bucureşti - generator electric, 40.000 de lei, Oradea - lenjerii de pat, 6.000 de lei, Timişoara - calculatoare şi tablete, 70.000 de lei, Târgu Mureş - ţeavă zincată, 175.000 de lei“, a comentat Mircea Onea pe site-ul ZIUA de Constanţa.De asemenea, cei care spun că au fost prejudiciaţi de societatea Salix Star au creat şi un grup pe o reţea de socializare - „înşelăciune Salix Star Invest Constanţa“, unde îşi povestesc experienţele pe care le-au avut cu această firmă. Companie care apare în dosarul cu numărul 26738/212/2014 (3157/GLD/2014 ), având ca obiect „încuviinţare executare silită“, aflat pe rolul judecătoriei Constanţa, unde are calitatea de debitor.
Cine este în spatele Salix Star SRL?
Societatea din Eforie, a fost înfiinţată în 2012, are şapte salariaţi, iar obiectul de activitate îl constituie repararea şi întreţinerea navelor şi a bărcilor. Potrivit datelor din Monitorul Oficial, în anul 2013, asociat unic şi administrator al firmei era Stelian Iordan, care mai apare şi în societăţile Credit Grup SRL şi Electronic Top Distrib SRL. Potrivit datelor actuale din Registrul Comerţului, din 21 mai 2014, administrator a fost numit Iulian Bujan, care deţine şi 15% din părţile sociale ale firmei. Restul de 85% se află pe numele lui Aurel Croitoru. Niciunul dintre cei doi asociaţi nu mai apare implicat în alte firme.Interesant este că societatea fostului administrator Stelian Iordan, Credit Grup SRL (care avea ca obiect de activitate intermedierea încheierii contractelor de credit), apare într-un dosar al DNA Constanţa, în care 20 de persoane suspectate de înşelăciune şi uz de fals au fost trimise în judecată, printre care şi administratorul societăţii.
Cifra de afaceri a crescut de 26 de ori într-un an
În 2013, societatea Salix Star Invest SRL raporta un profit net de 67.690 de lei şi o cifră de afaceri de 18.529.806 lei (!), după ce în anul anterior declara doar 1.134 de lei profit şi o cifră de afaceri de 708.861 de lei.Facem precizarea că am încercat să luăm un punct de vedere şi de la reprezentanţii firmei Salix Star Invest, însă numerele de telefon care apar la Registrul Comerţului sunt închise, în afara ariei de acoperire sau nu mai sunt valabile. Dacă reprezentanţii societăţii vor transmite un punct de vedere, acesta va fi ulterior publicat.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii