Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 14 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Premierul Ciolacu se va deplasa în județul Galați pentru a evalua situația cauzată de inundații (GALERIE FOTO)

ro

14 Sep, 2024 10:36 223 Marime text
Marcel Ciolacu, prim-ministru, Sursa foto: Facebook
 
  • Premierul Marcel Ciolacu şi-a anulat programul politic şi guvernamental pe care îl avea sâmbătă la Botoşani şi se va deplasa în judeţul Galaţi pentru a evalua situaţia cauzată de inundaţii.

Premierul Marcel Ciolacu şi-a anulat programul politic şi guvernamental pe care îl avea sâmbătă la Botoşani şi se va deplasa în judeţul Galaţi pentru a evalua situaţia cauzată de inundaţii, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.

Prim-ministrul va discuta cu autorităţile locale despre măsurile urgente de intervenţie şi de sprijin pentru populaţia şi comunităţile grav afectate de inundaţii, a precizat sursa citată.

Două persoane au fost găsite decedate în localităţile Pechea şi Drăguşeni din judeţul Galaţi în urma viiturii produse din cauza fenomenelor meteo din ultimele 24 de ore, a informat sâmbătă dimineaţa Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, efecte semnificative ale fenomenelor hidrometeorologice au fost înregistrate în judeţul Galaţi. În urma cantităţilor mari de precipitaţii căzute, în localităţile Pechea şi Griviţa s-a produs o viitură şi s-a intervenit pentru salvarea şi evacuarea a peste 40 de persoane din locuinţe, surprinse de volumul mare de apă. Din nefericire, în urma acţiunilor de căutare, două persoane au fost găsite decedate, în localităţile Pechea şi Drăguşeni.

În ultimele 24 de ore, din cauza precipitaţiilor abundente au fost afectate 19 localităţi din opt judeţe - Argeş, Bacău, Buzău, Galaţi, Hunedoara, Neamţ, Vâlcea şi Vrancea. 

UPDATE

În jurul orei 14.00, prim-ministrul Marcel Ciolacu va ajunge la Slobozia Conachi, în județul Galați, în zonele inundate, transmite Guvernul României.

Sursă foo: ISU Galați

Citește și:
Centrul Infotrafic: Trafic oprit în mai multe localități din județul Galați în urma condițiilor meteorologice extreme
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii