Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Marcel Ciolacu Guvernul discută propunerile Ministerului Culturii privind rezolvarea problemelor de salarizare din muzee

ro

16 May, 2024 11:59 506 Marime text
Foto: facebookPremierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul discută propunerile Ministerului Culturii privind rezolvarea problemelor de salarizare din muzee, iar actul normativ va putea fi aprobat săptămâna viitoare, menţionând că, în aceste condiţii, este convins că Noaptea Muzeelor se va desfăşura normal, conform Agerpres.ro

"Discutăm azi şi propunerile Ministerului Culturii privind rezolvarea problemelor de salarizare din muzeele ţării, dar şi pentru alte categorii unde sunt discrepanţe salariale. Ministerul Finanţelor trebuie să ne confirme aplicarea acestor soluţii şi actul legislativ pentru a-l aproba săptămâna viitoare. Sunt convins că, în aceste condiţii, avem maturitatea ca Noaptea Muzeelor să se desfăşoare normal, cu întreaga listă a muzeelor deschise publicului", a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.


Miercuri, premierul Marcel Ciolacu a făcut un apel la muzeografi să nu boicoteze evenimentul Noaptea Muzeelor, subliniind că problemele reclamate de aceştia pot fi rezolvate pe calea dialogului şi nu printr-un "şantaj" în faţa căruia nu va ceda.

Sindicatele din domeniul protecţiei patrimoniului cultural asociate în cadrul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Cultură şi Mass-Media "CulturMedia" - CNS Cartel Alfa au anunţat că vor protesta pe 18 mai, de Ziua Internaţională a Muzeelor, în faţa Guvernului, acuzând subfinanţarea în domeniu.

Organizatorii evenimentului Noaptea Muzeelor au anunţat că lista finală a instituţiilor retrase va fi anunţată vineri. 

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii