Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 03 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Marcel Ciolacu, mesaj cu ocazia sărbătorii Rosh Hashana- „România rămâne un partener de încredere al Statului Israel“

ro

02 Oct, 2024 21:41 206 Marime text
Israel, foto: PixabayPremierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu ocazia sarbătorii Rosh Hashana în care  atransmis că aceasta este o sărbătoare cu o semnificație deosebită, care vorbește despre început și reînnoire, încurajând introspecția ca mijloc de a privi cu speranță către viitor.

De asemenea, prim ministrul a condamnat cu fermitate atacurile Republicii Islamice Iran împotriva Statului Israel. 

„Cu acest prilej, doresc să îmi exprim din nou aprecierea față de membrii comunităților evreiești din țara noastră pentru rolul lor semnificativ în societatea românească. De-a lungul istoriei noastre comune, comunitățile evreiești au fost un simbol al modului în care o minoritate etnică și religioasă își păstrează identitatea și contribuie la diversitatea culturală a unei societății.

Cu ocazia acestei sărbători, doresc să-mi exprim speranța de pace pentru poporul evreu, păstrând totodată vie amintirea victimelor nevinovate care și-au pierdut viețile în urma atacurilor din 7 octombrie 2023. Sper ca evreii din întreaga lume să găsească, cu prilejul acestui nou început, încrederea și puterea de a depăși greutățile care îi încearcă. România va rămâne deplin solidară cu membrii tuturor comunităților evreiești și condamnă cu fermitate manifestările antisemite, precum și orice formă de terorism.

La fel ca în cei peste 75 de ani de relații diplomatice, România rămâne un partener de încredere al Statului Israel. Doresc să condamn cu fermitate, încă o dată, atacurile Republicii Islamice Iran împotriva Statului Israel, care trebuie să înceteze imediat. În fața acestei violențe, reafirm susținerea României pentru o soluție durabilă de pace în regiune.

În această zi, în care evreii din lumea întreagă marchează începerea anului 5785, transmit sincere urări de sănătate, pace și prosperitate. Aceste gânduri se îndreaptă atât către conducerea Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, cât și către comunitățile evreiești din țara noastră și din întreaga lume.
„Anul vechi să fie sfârșitul relelor, iar Anul Nou să fie începutul binecuvântărilor și al binelui!” -  a transmis premierul Marcel Ciolacu. 

Citește și: 

Premierul Marcel Ciolacu, după vizita în Israel, spune că din ostaticii rămaşi, doi au cetăţenie română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii