Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Marcel Ciolacu Plafonarea poliţei RCA trebuie ridicată „în momentul în care piaţa este aşezată“

ro

28 Jul, 2024 14:41 139 Marime text
Mașini. Foto: UnsplashPremierul Marcel Ciolacu a declarat că plafonarea poliţei RCA trebuie ridicată "în momentul în care piaţa este aşezată". Totodată, Marcel Ciolacu a menționat că lucrurile încă se discută şi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) va avea întâlniri cu toţi asiguratorii pentru a lua măsurile cele mai bune, conform Agerpres.ro

Întrebat în legătură cu faptul că, deşi plafonarea RCA este în vigoare, preţurile sunt mult mai mari faţă de anul trecut, Ciolacu a spus că aceasta este economia de piaţă.

"Încercaţi să vorbiţi cu ASF-ul şi să vedeţi dinamica preţurilor, presupun că se raportează la incidente, aşa funcţionează o economie, în funcţie de incidente se vine cu un preţ diferenţiat. Ştiţi şi dumneavoastră că dacă aveţi un autoturism şi n-aveţi niciun incident, RCA-ul vă scade. Dacă aveţi trei incidente într-un an, RCA-ul vă creşte. Asta este economie de piaţă. Eu ce a trebuit să fac, a trebuit să plafonez într-o perioadă în care venea o emoţie, cum a fost la fier beton, cum a fost la motorină. Şi n-am lăsat ca o emoţie să se vadă în economie şi în tariful cetăţeanului. Acea emoţie a fost depăşită şi trebuie să reintrăm în regulile pieţei", a afirmat Marcel Ciolacu.


Întrebat dacă va ridica această plafonare a RCA, Ciolacu a spus: "În momentul în care piaţa este aşezată, atunci trebuie ridicată. După cum vedeţi, din semnalele dumneavoastră, încă lucrurile se discută. Normal că preşedintele ASF o să aibă întâlniri cu toţi asiguratorii şi să luăm măsurile cele mai bune. Repet, voi interveni mereu când e vorba de emoţii". 

Agerpres.ro 

Citește și: 

SC Confort Urban SRL cumpără servicii RCA pentru 52 de autovehicule și utilaje (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii