Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 03 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Marcel Ciolacu - România are nevoie de o infuzie de capital pentru a duce la bun sfârșit proiectele demarate

ro

03 Sep, 2024 18:38 178 Marime text
Marcel Ciolacu/ Sursa foto: Facebook




 
  • Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o discuție cu caracter consultativ cu reprezentanții băncilor din România, pe teme de interes pentru susținerea unor investiții și reforme de importanță majoră pentru o dezvoltare cu adevărat sustenabilă economiei românești.

La întrevedere au participat, de asemenea, viceprim-ministrul Marian Neacșu,  ministrul finanțelor, Marcel Boloș, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, și ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Radu Oprea.

Premierul Marcel Ciolacu a evidențiat importanța sistemului bancar pentru volumul mare de investiții și de reforme aflate în derulare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și care au nevoie de cofinanțări.

„România are nevoie de infuzie de capital pentru a duce la bun sfârșit ceea ce am început. Reforma administrativă și cea bugetară pe care noi le-am demarat sunt absolut necesare, indiferent ce guvern va veni și după alegeri. Din punctul acesta de vedere putem spune că anul 2025 va avea un start bun, ținând cont de reducerile de posturi operate deja administrație, pașii făcuți în direcția digitalizării și reformarea sistemului de pensii, iar reforma fiscală va atrage automat și reforma întregului sistem bugetar”, a declarat șeful Executivului, evocând în acest context și negocierile pe care le-a avut cu reprezentanții Comisiei Europene privind evoluția deficitului bugetar.



Marcel Ciolacu a pus accent, totodată, pe nevoia de infuzie de capital a sectorului agricol, pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice, dar și pe oportunitățile pe care le pot deschide susținerea unor sectoare economice precum industria de materiale de construcție, industria de îngrășăminte pentru agricultură și industria de apărare.


 
 Citește și
CNASSe majorează plafonul de pensie pentru care se acordă medicamente compensate cu 90%
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii