Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:13 24 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu membrii Consiliului Director al AmCham România

ro

27 Dec, 2021 21:31 1296 Marime text
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, la Palatul Victoria, prima întâlnire cu membrii Consiliului Director al Camerei de comerț americane pentru România (AmCham) România.

Conform Biroului de Presă al Guvernului României, discuțiile au vizat prezentarea priorităților Guvernului României, cu accent pe oportunitățile oferite de cel mai mare buget de investiții alocat în ultimii 30 de ani, implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, precum și modalitatea de aplicare a unui cadru normativ predictibil și eficient în raport cu mediul de afaceri și investitorii.

„Cu această ocazie, participanții au abordat nevoia de transparență și predictibilitate legislativă, întărirea statului de drept, guvernanța corporativă în întreprinderile de stat, aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, întărirea legăturilor economice cu Statele Unite ale Americii, dezvoltarea pieței de capital, transformarea digitală și funcționarea sistemului de sănătate publică.

Pentru stimularea mediului de afaceri din România, a fost subliniată necesitatea unui dialog consistent public-privat, în contextul generat de nevoia asistenței în implementarea de politici publice performante, care să genereze creșterea competitivității economiei și a dinamicii relației comerciale dintre România și SUA.

Pentru consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, a fost abordat potențialul reprezentat de investițiile americane în România, fiind remarcată, totodată, importanța prezenței companiilor românești în Statele Unite ale Americii, ceea ce confirmă deschiderea de care pot beneficia, la rândul lor, antreprenorii români“ - au precizat reprezentanții Guvernului României.


Stimularea investițiilor străine și îmbunătățirea gradului de colectare au fost evidențiate, alături de atragerea banilor europeni prin PNRR și Cadrul Financiar Multi-Anual, drept soluții eficiente pentru a genera prosperitate și bunăstare, pentru o administrație publică cu personal mai bine pregătit.

„Sprijinirea sectorului de cercetare-dezvoltare, printr-un pachet de politici fiscale adecvate, reprezintă o oportunitate pe care atât zona guvernamentală, cât și mediul privat o recunosc drept esențială în creșterea capacității industriei de a oferi valoare adăugată“ - mai transmite sursa citată

Sursa foto: Facebook/Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii