Premii pentru primii elevi ai Liceului de Gastronomie
Premii pentru primii elevi ai Liceului de GastronomieCompetenţele profesionale ale tinerilor care studiază la primul liceu privat de profil, inaugurat în luna ianuarie 2008, vor fi evaluate. Comisia care va decide cât de îndemânatici sunt elevii în arta culinară este alcătuită din profesori români şi francezi şi cei mai buni specialişti în bucătărie şi tehnica servirii. Evaluarea va consta în teste teoretice şi practice elaborate în limba română şi franceză. „Fiind primul liceu tehnologic privat din acest domeniu, acesta şi-a propus ca strategie de instruire câştigarea de competenţe suplimentare, obţinute printr-un număr sporit de ore de practică şi interdisciplinaritate, implementând Licenţa Centrului European de Meserii în Gastronomie de la Paris - CEPROC", a declarat maestrul ing. Neculai Nejloveanu, fondatorul unităţii de învăţământ. În timpul anului şcolar, elevii Liceului de „Gastronomie, Restaurante şi Hoteluri ing. Nejloveanu" din Constanţa au participat la cursuri susţinute de profesori şi maiştrii instructori specializaţi în Franţa, la centrul CEPROC, în cunoaşterea tehnicilor gastronomice europene. După ce vor termina acest liceu, elevii vor primi Brevetul de Competenţe Profesionale eliberat de de Ministerul Educaţiei din Franţa, prin CEPROC.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp