Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:51 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele CCIR, Mihai Daraban „În primele nouă luni ale acestui an au fost înregistrate 4.767 de insolvenţe la societăţi şi PFA-uri“

ro

03 Nov, 2022 12:44 1266 Marime text
Mihai DarabanÎn primele nouă luni ale acestui an au fost înregistrate 4.767 de insolvenţe la societăţi şi PFA-uri, cele mai multe la firme din Capitală, 827, a anunţat, joi, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, conform Agerpres.ro

"Subiectul de azi este foarte important. Vorbim de 4.767 de insolvenţe la societăţi şi PFA-uri (persoană fizică autorizată - n.r.) în primele nouă luni ale anului. Sunt şi nişte judeţe "campioane" sunt şi nişte judeţe "codaşe". Pe primul loc categoric este Bucureştiul cu 827 de insolvenţe, urmează Bihorul cu 399, Clujul cu 356 şi Timişul cu 214. În partea de jos a clasamentului: Gorjul şi Botoşaniul cu câte 20, Harghita, Covasna cu 23, respectiv 24. Deci cam aşa stăm la nivel naţional pe primele 9 luni. Pe de altă parte, ca domenii de activitate, pe primul loc ar fi comerţul cu amănuntul, cu ridicata, reparaţii autovehicule unde avem 1290, în construcţii 920 şi în industria prelucrătoare 612", a declarat Mihai Daraban, la conferinţa "Indiciile macro-economice ale insolvenţei sistemice. Realităţi şi soluţii pentru redresare", organizată la Camera de Comerţ şi Industrie a României.


El a menţionat că subiectul prezentat în cadrul conferinţei este important pentru sănătatea economiei naţionale. De asemenea, şeful CCIR consideră că ar trebui reacţionat la "deficitul balanţei comerciale" prin investiţii care să satisfacă apetitul consumatorului român.

"Consumul acesta absolut de orice din import nu face decât să plece bani adevăraţi, cum se spune, peste hotare. Şi din păcate nu ripostăm, în sensul de diplomaţie economică, în sensul de a compensa, de a veni cu investiţii care să satisfacă apetitul consumatorului român pentru că până la urmă, şi iar o să mă repet, dar sper să se înţeleagă, cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. Cei 98,4 miliarde (de euro - n.r.) pe care i-a importat anul trecut. Nu avem încă cifra de anul acesta. Nu vreau să mă gândesc la ea pentru că probabil va fi o creştere exponenţială faţă de anul trecut, noi urmărim dinamica acesta cam din 2015, şi cred că de la acea cifră de la import toţi avem multe de învăţat. Ce anume vrea consumatorul român", a spus Mihai Daraban.


 Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii