Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Klaus Iohannis „ Zona Mării Negre este vitală pentru securitatea întregului spaţiu euroatlantic”

ro

11 Jun, 2024 17:28 715 Marime text







Zona Mării Negre este vitală pentru securitatea întregului spaţiu euroatlantic, regiunea în care se poartă războiul, iar Republica Moldova este partenerul NATO cel mai afectat de acest conflict, a declarat, marţi, preşedintele Iohannis, la finalul Summitului Formatului B9, potrivit Agerpres.

„Pentru noi, în România, este foarte important ca postura de descurajare a NATO să fie foarte puternică şi, de asemenea, capacitatea de apărare să fie totală. (...) Românii vor să fie apăraţi şi românii sunt apăraţi de NATO. A doua chestiune pe care am atins-o eu, dar şi ceilalţi vorbitori (în cadrul summitului - n.r ) - sprijinul pentru Ucraina. Am reiterat că România sprijină Ucraina, este alături de Ucraina împreună cu ceilalţi aliaţi din NATO atât timp cât va fi nevoie", a adăugat şeful statului.

 
În ceea ce priveşte Republica Moldova, Iohannis a arătat că acest stat este afectat de numărul mare de refugiaţi şi atacurile hibride. "Am subliniat foarte clar că trebuie să ajutăm Moldova pentru că este un partener pe care îl dorim de partea noastră", a precizat Klaus Iohannis.

El a subliniat, de asemenea, importanţa regiunii Mării Negre.

„Acest război se poartă în zona Mării Negre, în nicio altă parte din lume. Aici este războiul. De aceea este extrem de important să înţeleagă toată lumea: Marea Neagră, zona Mării Negre este vitală pentru securitatea întregului spaţiu euroatlantic", a punctat preşedintele.


Preşedintele Klaus Iohannis a coprezidat, marţi, Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9) de la Riga, alături de omologul polonez şi leton, Andrzej Duda, respectiv Edgars Rinkevics.
 
 
Citește și
 
 Președintele Klaus Iohannis va convoca CSAT pentru a decide cedarea către Ucraina a unui sistem Patriot
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii