Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele OMD Mamaia, George Măndilă, despre viitorul parc de pe plajă – „El va fi un reper mondial, va fi un landmark”

ro

03 Jun, 2024 17:00 1076 Marime text
Plaja Mamaia - foto cu rol ilustrativ
  • „Este vorba de un demers al Ministerului Mediului, căci ei sunt proprietarii plajelor. A fost un concurs internațional de soluții, care a generat o soluție câștigătoare”, spune George Măndilă
 
George Măndilă, președintele OMD Mamaia, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că se află în lucru PUZ plajă Mamaia, care va transforma stațiunea într-un reper mondial. Și asta datorită parcului de până la 8 kilometri care va străbate stațiunea.
 
 
„Între ghilimele este un parc. Vorbim de Planul Urbanistic Zonal al plajelor din stațiunea Mamaia. Este vorba de un demers al Ministerului Mediului, căci ei sunt proprietarii plajelor. A fost un concurs internațional de soluții, care a generat o soluție câștigătoare. Este vorba de o firmă din Cluj. Această soluție câștigătoare prevede, de-a lungul plăjii, în vecinătatea falezei, pe toată lungimea stațiunii – 7,5-8 kilometri, un parc cu o lățime variabilă între 30 și 50 de metri, unde vom regăsi foarte multe funcțiuni, de leisure. Vom avea vegetație înaltă, vom  avea vegetație joasă, vom avea flori, vom avea alei, piste de biciclete, mici terenuri de sport, toalete publice, băncuțe, mobilier urban, iluminat nocturn. Deci va fi o promenadă. Plus multe alte chestiuni necesare operatorilor de plajă care pleacă imediat din vecinătatea parcului.
 
Aceste investiții trebuiesc făcute de proprietarii plajelor, Ministerul Mediului și ABADL. Ca și orizont de timp, trebuie să ne gândim că PUZ-ul în sine – elaborarea lui i s-a acordat doi ani de zile. Urmează Studiul de fezabilitate, după care se va face un proiect tehnic, cu alte cuvinte o documentație tehnică de autorizație de construire. Și apoi Ministerul Mediului trebuie să aloce banii și să scoată la licitație proiectul. Este datoria lui pentru că în momentul în care achiziționează PUZ-ul plajă și fac plata acolo este un document de achiziție publică și devine obligatorie și investiția.
 
Așadar, noi în Mamaia, suntem fericiți pentru că va exista. El va fi un reper mondial, va fi un landmark. Nicăieri în lume nu vom avea un parc cu o lungime de 8 kilometri, pe plajă. Deci toată lumea, când vor fi fotografii din acest parc, se va știi că treaba este la Mamaia”, a spus George Măndilă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și:
Evenimente de neuitat pentru întreaga familie organizate de OMD Mamaia Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii