Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:10 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preselecţiile la Vocea României s-au încheiat Ei sunt constănţenii aleşi de cei patru juraţi (galerie foto)

ro

01 Nov, 2012 02:09 4303 Marime text
vocea_romaniei_sigla.jpgSelecţiile pentru cel de-al doilea sezon al show-ului Vocea României, de la ProTV, s-au încheiat. La finalul preselecţiilor cei patru juraţi şi-au completat echipele de cate 14 concurenţi.

Din echipa lui Smiley fac parte următorii constănţeni: Dragoş Cristiu, Andreea Olariu şi Gheorghe Mihail.

DragoşCristiu a învăţat să cânte la chitară la 8 ani, când s-a deschis un parc de distracţii la el în cartier.A început la 9-10 ani să cânte, a participat doar la câteva festivaluri, în schimb a fost genul de solist carea cântat toată ziua. Mai târziu s-a îndrăgostit de muzică bisericească. A urmat Seminarul Teologic din Constanţa. Ulterior a plecat pe un vas de croazieră să cânte într-un cvartet. Pe vas a cunoscut-o pe viitoare sa soţie, Victoria - solista, că şi el - de origine ucraineană. Muzica înseamnă totul pentru el, cel mai frumos dar pe care Dumnezeu îl poate da unui om, îi oferă un sentiment extraordinar şi fiori de fiecare dată când o asculta. Pentru el, VR reprezintă singurul show în care se poate vedea cu adevărat câte voci minunate există în România.

Andreea Olariu cântă de la vârsta de 6 ani, a absolvit Şcoala Populară de Arte din Constanţa, clasa profesor Teodor Rădulescu şi în prezent este elevă în clasa IX-a, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu. La vârsta de 16 ani, Andreea Olariu are un palmares impresionat în domeniul muzical naţional şi internaţional, obţinând peste 20 de trofee. „Muzica este totul pentru mine, mă conduce şi este cel mai bun mod de a mă exprima. Îmi place să simt publicul aproape de mine, să transmit emoţiile mele celor din jur. Am început să cânt de la vârsta de 4 ani, fiind pe atunci o joacă transformată în realitate. Cântam prin casă folosind spray-uri sau sticle goale pe post de microfon. Într-o zi la grădiniţă au venit doi profesori ai Liceului de Arte şi ne-au îndrumat pe fiecare în funcţie de talentul descoperit. Pe mine m-au sfătuit să urmez cursuri de canto. La vârsta de 6 ani m-am înscris la Palatul Copiilor din Constanţa pentru a lua lecţii de canto. Am fost pentru început membră a corului şi la scurt timp solistă. După un an m-am înscris la Centrul de perfecţionare vocală din Mangalia sub îndrumarea prof. Traian Broască. Concursul Vocea României înseamnă pentru mine oportunitatea de a-mi dezvolta cariera muzicală. Sunt întotdeauna dornică de a învăţa lucruri noi şi îmi place concurenţa", a declarat tânăra din Constanţa.

Gheorghe Mihail de la 7 ani a început studiul pianului la Liceul de Artă Regina Maria din Constanţa, îndemnat de mama lui, iar la 12 ani a primit cadou un pian. Odată cu venirea la facultate în Bucureşti, a început colaborarea cu diverşi artişti (Cornel Verban - orchestra, The Roses, Holograf - cu Tino, pianistul), performând în localuri de specialitate. Muzica nu mai este doar un hobby pentru el, având în vedere că a urmat şi studii superioare în acelaşi domeniu, lucru care îi oferă perspectiva unei cariere în arta predării instrumentului, chiar dacă nu asta îşi doreşte neapărat să facă pe viitor. Îşi doreşte să facă parte din showbiz-ul românesc.

Loredana a ales-o pe constănţeanca Teodora Secui

Teodora Secui a început să cânte la vârsta de 7 ani. „Părinţii mei m-au dus la un casting, care se făcea la radio Neptun, unde se căutau copii talentaţi. Am luat preselecţia şi de atunci până la 17 ani am tot luat lecţii de canto cu diverşi profesori la Palatul Copiilor din Constanţa şi Mangalia. Nu moştenesc de la nimeni acest talent. Mama mi-a insuflat dragostea pentru muzica. La 17 ani am fost la un casting în Mamaia: la un hotel renumit căutau solistă. Am luat castingul şi am început să cânt acolo. Era un vis împlinit. După câteva luni l-am cunoscut pe pianistul George Calin care m-a luat cu el în Neptun să cântam la Hotelul Cocor. De ceva vreme cânt prin Bucureşti, Constanţa în diverse baruri, la evenimente, vara pe litoral, la hotel. Muzica înseamnă viaţă pentru mine, trăiesc prin muzică şi pentru muzică", povesteşte Teodora.

Echipa lui Horia Brenciu îi are pe constănţenii Nicolae Cristian Robert şi Diana Moşneagu

Primele amintiri din copilărie ale lui Nicolae Cristian Robert sunt legate de muzică, dat fiind faptul că tatăl său este muzicant „La 7 ani, când trebuia să merg la şcoală, nu a fost nici un dubiu din partea părinţilor mei ce şcoală trebuia să urmez. Liceul de Artă din Constanţa a fost prima şi singura opţiune unde mi-am petrecut 12 ani pe care nu îi regret şi care au fost cea mai importantă perioada din viaţa mea. Muzica pentru mine mai mult decât un hobby sau o meserie, aş putea spune că este un partener de viaţă, care este în fiecare clipă alături de mine. Restul vieţii mă văd alături de trupa mea, alergând de la un concert la altul din oraş în oraş şi de ce nu poate chiar internaţional. Până cum un an şi jumătate am cântat mai mult ca instrumentist şi backing, iar în ultima perioadă am început să cant vocal la diverse evenimente", a destăinuit Nicolae Cristian Robert.

Diana Moşneagu a început să cânte de la grădiniţă. La una dintre serbările şcolare a fost descoperită de compozitorul vasluian Claudiu Bulete. „Mi-a fost recomandat unui alt profesor cu care am început sa studiez chitara şi pian. Tot Claudiu Bulete mi-a recomandat să iau cursuri de canto cu maestrul Teodor Rădulescu de la Şcoala de Arte Populare din Constanţa. Când l-am cunoscut pe acest profesor şi am început să lucrez tehnica vocală pot spune că am început să fac muzică cu adevărat. Pot spune că muzica a devenit o provocare pentru mine, este ceea ce vreau să fac şi ştiu că mai am mult de muncit ca să ajung acolo unde îmi doresc", spune Diana.

Marius Moga şi-a completat echipa cu constănţeanca Monica Merişan

Monica Merişan cânta de mică la un aprinzător de aragaz pe post de microfon, când dădea pe atunci spectacole prin faţa casei. Fosta învăţătoare i-a descoperit talentul la o oră de muzică. La 10 ani a început să meargă la festivaluri de muzică uşoară prin ţară. După şcoala generală, a urmat Şcoala de Artă din Constanţa. Muzica înseamnă totul pentru ea şi nu crede că s-ar pricepe la altceva mai bine. La Vocea României îşi doreşte să se lanseze în showbiz, să-şi descopere resursele interioare şi să afle de la experţii în muzică daca este într-adevăr bună pentru aşa ceva. Monica Merişan a interpretat rolul Ramonei în filmul „Poveste de cartie", varianta autohtonă a celebrului „West Side Story", variantă adaptată la realităţile româneşti din anii 2008. Ea a debutat în acest film când avea vârsta de 16 ani, împreună cu Sorinel Copilul de aur.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii