Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:21 07 04 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prețurile cozonacilor de Paște 2025. Ce alegi în funcție de buget?

ro

03 Apr, 2025 16:00 423 Marime text
sursa foto: Freepick.comCofetarii din întreaga țară lucrează intens la rețete noi și îmbunătățesc variantele clasice de cozonac de Paște, pregătind specialități care răspund tuturor preferințelor. Anul acesta, pe lângă cozonacii tradiționali, se regăsesc și alternative moderne, inclusiv pentru vegani.

Anca Bulboacă, o cofetăreasă cunoscută, a menționat pentru Observator că listele de comenzi pentru cozonaci sunt deja închise pe 1 aprilie, iar cererea este în continuă creștere. Cozonacul tradițional moldovenesc, care pornește de la 155 de lei, rămâne un favorit al clienților. În plus, pentru Paște, Anca Bulboacă va adăuga un cozonac special cu fistic proaspăt, numit "fistichiul", care va fi disponibil la prețuri începând de la 190 de lei.


Cofetăriile au pregătit cozonaci vegani

Pentru iubitorii de alternative fără ingrediente de origine animală, cofetăriile au pregătit cozonaci vegani. Marilena Adam, proprietara unei cofetării, a explicat că nu se mai oferă doar cozonaci mici de 500 de grame, ci și variante de 1 kilogram, la prețuri de 120 de lei pentru un kilogram și 65 de lei pentru 500 de grame.

Un alt produs care captează atenția în acest sezon este babka, un cozonac evreiesc cu nucă, cacao și sirop de cognac aromatizat cu portocală. Acesta este disponibil într-o variantă mare, potrivită pentru întreaga familie, la prețul de 175 de lei, iar o variantă mai mică poate fi achiziționată pentru aproximativ 100 de lei.

Astfel, în această perioadă a sărbătorilor pascale, cofetăriile oferă o gamă variată de opțiuni, adaptându-se cerințelor și preferințelor tuturor clienților.


Sursa: romaniatv.net 




Citește și:

Prețul cărnii de miel pentru Paște 2025. Câți bani vor scoate românii din buzunare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii