Prima întâlnire de lucru în cadrul Grupului de Inițiativă Civică Împreună Reclădim Constanța
Prima întâlnire de lucru în cadrul Grupului de Inițiativă Civică Împreună Reclădim Constanța
31 Oct, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
1370
Marime text
- La inițiativa eTrezirea, s-a desfășurat prima întâlnire de lucru în cadrul Grupului de Inițiativă Civică Locală Împreună reclădim Constanța
- Prima întâlnire din cadrul Grupului de Inițiativă Civică Locală și-a atins scopul, susțin organizatorii
- Fiecare dintre participanții la întâlnire au adus în discuție proiecte care ar trebui să ajungă în fața autorităților publice locale, cu o susținere puternică din partea societății civile
La inițiativa eTrezirea, s-a desfășurat prima întâlnire de lucru în cadrul Grupului de Inițiativă Civică Locală Împreună reclădim Constanța.
Cu toate că invitația de a participa la eveniment a fost lansată public tuturor candidaților la Primăria municipiului Constanța, care în urma alegerilor locale nu au obținut o reprezentativitate în Consiliul Local Municipal, doar patru dintre aceștia au răspuns prezent - Horia Constantinescu, Nicoleta Ploscaru, Corina Martin și Traian Anton Antoniadis.
Prima întâlnire din cadrul Grupului de Inițiativă Civică Locală și-a atins scopul, susțin organizatorii.
“Am reușit să reunim la masa dezbaterii patru persoane care până nu demult au fost contracandidați dar care astăzi, au înțeles importanța demersului nostru, total apolitic, atât de necesar Constanței. Considerăm, de asemenea, că participarea la acest prim dialog, lăsarea deoparte a orgoliului politic, este dovada faptului că vor să se implice în continuare în procesul de reclădire a Constanței. Reluăm ideea că este nevoie de crearea unei singure voci, puternică, reprezentativă pentru societatea civilă constănțeană care să reacționeze la acțiunile sau non acțiunile aleșilor locali, ce au impact asupra Constanței”, susține Horia Constantinescu.
Fiecare dintre participanții la întâlnire au adus în discuție proiecte care ar trebui să ajungă în fața autorităților publice locale, cu o susținere puternică din partea societății civile.
Horia Constantinescu a vorbit despre necesitatea înființării Constanța S.A, o societate pe acțiuni, deținută în proporție de 51% de municipalitate. Diferența de acțiuni poate fi scoasă la vânzare păstrându-se controlul autorității publice locale.
Nicoleta Ploscaru a adus în atenție mai multe probleme printre care se numără necesitatea modificării proiectului Sălii Polivalente, prin creșterea capacității, Castelul Reginei Maria din Mamaia și găsirea unor modalități de restaurare și reintroducere în circuitul cultural și turistic al acestui important obiectiv național de patrimoniu.
Corina Martin a ridicat problemele din turismul de pe litoral, vorbind despre importanța stabilirii și promovării unui brand turistic al orașului și a unei strategii de dezvoltare și de promovare a destinației, adică ceea ce în acest moment nu mai există de peste 3 ani la Constanța, oraș ce trebuie să devină o destinație turistica de 12 luni pe an.
Traian Antoniadis a susținut ideea cumpărării de către municipalitate a Hanului Balcan, restaurarea lui și intrarea acestuia în circuitul public. De asemenea, a fost adusă în discuție necesitatea intervenției cât mai rapide asupra malului de la plaja Modern, din dreptul Bisericii Grecești Metamorphosis.
O a doua întâlnire în demersul constituirii Grupului de Inițiativă Civică Locală Împreună Reclădim Constanța va fi organizată cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale de la nivelul municipiului Constanța, joi, 5 noiembrie, începând cu orele 17.00.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii