Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima navă încărcată cu porumb din Ucraina a plecat din portul Constanța

ro

29 Apr, 2022 14:41 1463 Marime text
foto ZIUA de Constanța

Încărcarea unei nave cu peste 71.00 de tone de porumb ucrainean a fost finalizată joi în portul Constanţa, aceasta fiind prima navă care părăseşte portul românesc de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie, a anunţat preşedintele operatorului portuar Comvex, Viorel Panait. 

Porturile ucrainene sunt blocate de la începutul războiului, al patrulea mare exportator global de cereale a fost forţat să se exporte în România pe calea ferată pe la graniţa sa de vest sau prin micile sale porturi de la Dunăre. 

Mai devreme în această săptămână operatorul a finalizat încărcarea a aproximativ 35.000 tone de minereuri de fier din Ucraina, al doilea vas urmând să fie încărcat în jurul datei de 15 mai. 

Ucraina a trimis până acum în portul românesc Constanţa aproximativ 80.000 de tone de cereale, fiind aşteptate să sosească cantităţi şi mai mari, a informat marţi directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa, Florin Goidea. 

România, stat membru al Uniunii Europene, are frontiere comune la Marea Neagră, ceea ce reprezintă o arteră majoră de transport pentru cereale şi petrol cu Bulgaria, Turcia, Georgia şi Ucraina.

sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii