Primăria a demarat procedurile de actualizare a PUZ-ului pentru reabilitarea și revitalizarea Zonei Peninsulare
Primăria a demarat procedurile de actualizare a PUZ-ului pentru reabilitarea și revitalizarea Zonei PeninsulareZona studiată are o suprafață de cca. 100 ha, care necesită o abordare integrată a proiectului, având în vedere contextul urban și de peisaj existent și este delimitată astfel:
- str. Ștefan cel Mare la N;
- str. IG Duca, la V;
- incinta port Constanța la S;
- Marea Neagră și plaja Modern, la E.
Citește și: Dosarul „Peninsula“, la Curtea de Apel Constanța! S-a înregistrat recursul
Scopul primei întâlniri este acela de a se face cunoscute problemele și nevoile cetățenilor, cât și eventualele propuneri ale acestora, ce vor fi cuprinse în etapa de analiză a situației existente. Această primă întâlnire face parte dintr-un proces mai amplu de elaborare participativă a documentației de urbanism. Ulterior acestei prime întâlniri, se vor organiza în lunile ce urmează focus-grupuri specializate pentru discuții cu instituțiile, mediul de afaceri, mediul asociativ (ONG-uri) și alți actori relevanți interesați.
Totodată, propunerile preliminare vor fi elaborate în a doua jumătate a anului, urmând ca acestea să fie dezbătute public în 2024, conform calendarului de elaborare a documentației de urbanism.
Publicul este invitat să se înscrie liber la eveniment accesând următorul link: https://forms.gle/JqTuYtiZhGTPQN9H6. Pentru participarea la întâlnirea de lucru, este necesară prezența fizică.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail simina.staiculescu@primaria-constanta.ro - din partea Primăriei Municipiului Constanța, respectiv la office@agorapolis.ro - din partea elaboratorului Planului Urbanistic Zonal. , a mai precizat Primăria.
Scop PUZ:
- evidențierea rolului de catalizator al zonei protejate pentru dezvoltarea urbană, teritorială și regională;
- asigurarea continuității fizice și funcționale a cadrului construit din zonă și stimularea interesului economic și cultural pentru consolidarea, punerea în valoare și utilizarea acestuia;
- protejarea și punerea în valoare a monumentelor istorice, a zonelor arheologice și a ansamblurilor arhitecturale și urbanistice, precum și a contextului și caracteristicilor care conturează semnificația lor istorică;
- stabilirea direcțiilor și priorităților de dezvoltare logică a zonei, raportate la dezvoltarea municipiului în ansamblul lui, în baza planurilor de delimitare definitivă a zonelor de protecție și de inventariere a monumentelor istorice;
- reglementarea modului de utilizare a terenurilor cuprinse în perimetrul zonei de studiu;
- stabilirea condițiilor de realizare și conformare a construcțiilor și amenajărilor urbanistice în aria reglementată;
- accesibilizarea zonei peninsulare și centrale a municipiului Constanța;
- creșterea siguranței și a securității pentru locuitori și pentru comunitate în general., a mai punctat sursa citată.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp