Primăria Constanța bagă milioane de lei în reparația locurilor de joacă, dar nu are nicio soluție concretă pentru maximizarea duratei de viață a acestor investiții
Primăria Constanța bagă milioane de lei în reparația locurilor de joacă, dar nu are nicio soluție concretă
30 Nov, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
1537
Marime text
- În caietul de sarcini sunt înșiruite 58 de locuri de joacă din municipiul Constanța
- O parte dintre acestea au fost reabilitate în perioada 2018-2020
- Valoarea estimată a contractului se ridică la 8.401.447 de lei fără TVA
- Data limită pentru depunere oferte este 28.12.2022 în SEAP
- Evaluarea și atribuirea contractului se va face în primăvara anului viitor
Primăria Constanța achiziționează servicii de reparații și înlocuire componente la mai multe locuri de joacă și aparate de fitness montate din oraș.
În caietul de sarcini sunt înșiruite 58 de locuri de joacă din municipiul Constanța.
O parte dintre acestea au fost reabilitate în perioada 2018-2020.
Este vorba despre spații de pe strada Năvodului din Palazu Mare, Aleea Viitorului, Strada Dispensarului, Aleea Hortensiei, Tomis Nord, Aleea Făt Frumos, strada Primăverii, Parc Tomis II, Aleea Mălinului, Strada Pescarilor, Parcul Oleg Danovski, Aleea Lupeni, strada Traian, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Ferdinand sau strada Baba Novac.
În lista de reparații sunt menționate și locurile de joacă de pe străzile Constantin Brâncuși, Dionisie cel Mic, B.P.Hașdeu, Casa de Cultură, Parc Far, Bulevardul Aurel Vlaicu, Strada Cumpenei, Badea Cârțan, Parc Dragoslavelor și Parc Viitorului.
Alte locuri de joacă sunt în curs de reabilitare, dar conțin încă elemente vechi. Este vorba despre cele amplasate în Parcul de la Poarta 6, strada Arcului, strada Progresului, Parc Doraly, Bulevardul I.C. Brătianu sau Bulevardul 1 Mai, Parcul Arheologic și stațiunea Mamaia cu trei locații ( Summerland, Piațeta Selecta și zona Casa Harghita).
Valoarea estimată a contractului se ridică la 8.401.447 de lei fără TVA.
Data limită pentru depunere oferte este 28.12.2022 în SEAP.
Evaluarea și atribuirea contractului se va face în primăvara anului viitor.
Dincolo de aceste reparații care sunt absolut necesare, Primăria nu reușește să rezolve o problemă importantă legată de paza și igiena locurilor de joacă, mobilierul nu este curățat și dezinfectat regulat.
La nivel declarativ se dorește împrejmuirea completă a tuturor locurilor de joacă și acces dedicat, însă în realitate, autoritățile nu știu cui ar trebui să revină această sarcină.
Nu mai vorbim despre faptul că s-ar preta și la Constanța, crearea unui plan de urbanism dedicat pentru toate parcurile de joacă din oraș.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Primăria vrea să cheltuiască peste 8 milioane de lei pentru întreținerea locurilor de joacă din Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii