Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 03 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Confort Urban - „Nu este uitat niciun cartier, indiferent că vorbim despre centru sau periferie” (FOTO)

ro

03 Sep, 2024 14:49 195 Marime text



Echipele Confort Urban, Sursa foto: Primăria Constanța



Echipele Confort Urban desfășoară lucrări de reabilitare a zonei destinate circulației pietonilor în următoarele locații:
  • În cartierul Palas, se reabilitează infrastructura pietonală pe străzile Moților, Theodor Neculuță, Locotenent Petre Mănoiu, Palas, Nicolae Teodoreanu, Munții Tatra, Bucegi, Bucuriei, Matei Millo, Vifor Haiducul și Mihu Copilu. Se montează borduri noi, iar suprafețele trotuarelor sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră. Trotuarele sunt recondiționate cu un strat nou de asfalt și se amenajează casete pentru spații verzi, în care vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali.
  • Lucrări de modernizare a trotuarelor au loc și pe străzile Alexandru cel Bun și Bogdan Vodă.Trotuarele au fost decapate, au fost înlocuite bordurile, iar terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră. În paralel se construiesc casete pentru spații verzi unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali.
  • Pe strada Făgetului, tronsoanele delimitate de strada Ion Andreescu și bulevardul Mamaia și străzile Chiliei și Primăverii, se înlocuiesc bordurile, iar terenul este stabilizat cu piatră peste care va fi așternut stratul de asfalt destinat traficului pietonal. De asemenea, se construiesc casete pentru spații verzi, o soluție eficientă și estetică de a integra elemente naturale în peisajul urban.
  • Lucrările de reabilitare a parcului Tăbăcărie avansează. Aspectul suprafeței pietonale se schimbă de la o zi la alta. Aleile din parc sunt reamenajate cu pavele moderne, iar infrastructura zonei pietonale este consolidată cu borduri noi.
  • Pe străzile Suceava și Adamclisi, se reconfigurează trotuarele prin montarea de noi borduri și pavele pe strat de nisip. Trotuarele sunt decapate, se înlocuiesc vechile borduri și se stabilizează terenul cu piatră, astfel încât să permită așternerea stratului de suport peste care se montează pavele moderne.
  • Pe aleea Brândușelor, se reabilitează aleile de acces în scările blocurilor și se construiesc noi alei pietonale. Bordurile sunt înlocuite, iar trotuarele sunt decapate și stabilizate cu piatră, în etapa premergătoare asfaltării.
  • De asemenea, pe bulevardul Tomis, în zona delimitată de blocurile M1-N2, se reabilitează aleile de acces în scările de bloc și aleile pietonale situate între imobile.

Vă cerem scuze pentru disconfortul creat și facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor, au transmis reprezentanții Confort Urban.


Citește și:
Municipiul ConstanțaTot mai multe străzi modernizate! Iată ce modificări vor fi făcute
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii