Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Lucrări de îngrijire a spațiilor verzi din Constanța (FOTO)

ro

15 Oct, 2024 16:04 138 Marime text
Spații verzi, Sursa foto: Primăria Constanța


 
Spațiile verzi din municipiul Constanța au nevoie de îngrijire corectă și constantă, din acest motiv, echipele Direcției Servicii Publice împreună cu cele ale firmelor prestatoare și beneficiarii venitului minim garantat acționează zilnic în acest sens.
 
Săptămâna aceasta, au cosit, au greblat, au udat, au igienizat, au tuns gardul viu,  au plivit, prășit și fertilizat florile din toate parcurile din oraș, din cartierele Faleză Nord, Tomis II, Poarta 6, CET, KM 4-5, Compozitori, Santa Maria Bay, Anda, zona peninsulară, a precizat Primăria Constanța.
 
Pentru că siguranța noastră este prioritară, echipele Primăriei Constanța continuă lucrările de corecție și eliminare a arborilor care prezintă un pericol pentru pietoni, clădiri sau mașini.
 
Săptămâna aceasta, echipele au acționat pe străzile: Dezrobirii, Ciprian Porumbescu, Stejarului și Cutezători.
 
Reprezentanții Primăriei Constanța menționează că lucrările de toaletare/corecție a arborilor se realizează după reguli stricte, în perioada de repaus vegetativ a arborilor pentru a nu afecta echilibrul bilogic al acestora. 
 
Multe dintre lucrările de toaletare și corecție care au loc în aceste zile sunt rezultatul solicitărilor venite de la constănțeni, persoane fizice, persoane juridice sau asociații de proprietari. Solicitările de toaletare depuse în timpul anului care nu au reprezentat o urgență au fost programate pentru perioada în care se recomandă astfel de intervenții asupra coroanei arborilor. În cazurile de urgențe, respectiv fenomene meteorologice nefavorabile, echipele municipalității acționează imediat pentru evitarea oricărui pericol. 
 
Uneori este necesară și tăierea totală a arborilor, deși se acceptă această soluție după epuizarea tuturor opțiunilor. Orice arbore tăiat va fi înlocuit lunile următoare cu exemplare tinere și viguroase, în vederea regenerării vegetației.
 
Rugăm locuitorii muncipiului să înțeleagă că grămezile cu material lemnos depozitat în urma intervențiilor sunt ridicate de lucrători în cel mai scurt timp posibil, mai transmite sursa citată.

În paralel, continuă plantările de toamnă în muncipiul Constanța. Până acum s-au plantat 2500 de fire de crizanteme, lavandă și cimbrișor în Tomis Nord și pe bulevadul Mamaia.
 
Acțiunile de plantare se vor extinde pe spațiile verzi din parcuri și zone de promenadă, precum și pe fâsiile stradale din intersecții. Plantele sunt livrate săptămânal pentru a susține ritmul de plantare.
 
Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate și, în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol, să sesizeze acest lucru la numerele de telefon: 0241.550055 – Dispecerat Primăria Constanţa și 0241.484205 și 0341.922- Direcția Generală Poliția Locală, a încheiat sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii