Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Microciparea și sterilizarea, soluțiile optime pentru problema animalelor cu sau fără stăpân

ro

19 Jun, 2024 10:57 363 Marime text
Sursa foto: Primăria Constanța




Pentru a asigura o informare corectă a proprietarilor de câini, Primăria Constanța dorește să reamintească obligațiile legale privind deținerea, identificarea și asigurarea condițiilor de bunăstare și protecție a patrupedelor.

Proprietarii sunt obligați să-și înregistreze câinii, aceștia putând circula pe teritoriul României doar însoțiți de proprietari și de carnetul de sănătate.
Microciparea câinilor cu stăpân este obligatorie conform OUG 155/2001, fiind o măsură utilă și eficientă.

De asemenea, solicitarea unui câine din adăpost este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare de la cazare, iar animalele sunt încredințate numai după consultarea și pregătirea lor de către medicul veterinar.

Sterilizarea câinilor de rasă comună este o altă obligație legală, iar gestațiile, fătările și numărul de pui trebuie declarate unui medic veterinar cu liberă practică.

O altă problemă este abandonul câinilor revendicați sau adoptați care este interzis și sancționat conform legislației în vigoare.
Constituie contravenții lăsarea liberă a câinilor în curțile de folosință comună, neridicarea de îndată a excrementelor lăsate de animalele de companie și neridicarea resturilor rezultate în urma hrănirii acestora pe domeniul public.

Informații suplimentare pot fi obținute de la personalul de specialitate din cadrul Adăpostului Public pentru Animale Abandonate din municipiul Constanța, la adresa str. Câmpul cu Flori nr. 11 (fostă Vârful cu Dor nr. 5) sau la numărul de telefon: 0733045213.
 
 
 Citește și
Antreprenorul general nu a asigurat calitatea manoperei“ Camera de Conturi Constanța a constat zeci de nereguli pe strada Ștefan cel Mare, reabilitată cu bani europeni 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii