Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Proiect major de sterilizare și conștientizare în municipiu

ro

14 Aug, 2024 10:17 189 Marime text
Sursă foto: Primăria Constanța

Animal Society, în parteneriat cu Primăria Constanța, Four Paws International și comunitatea locală de iubitori de animale, a finalizat cu succes proiectul "Efort comun pentru un viitor mai bun" în 2024. Demarat în 2021, proiectul a avut ca obiectiv principal reducerea populației de animale fără stăpân din oraș și promovarea adopțiilor și a comportamentului responsabil față de animale, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.
 
Sterilizări GRATUITE pentru câini și pisici de rasă comună
 
În 2024 au fost organizate campanii ample de sterilizări gratuite pentru câinii și pisicile de rasă comună din Constanța. Rezultatele acestor campanii sunt impresionante, echipa Animal Society reușind să sterilizeze un număr mare de animale:
 
Câini: Un total de 677 de câini au fost sterilizați, dintre care 256 masculi și 421 femele.
Pisici: Un total de 1.160 de pisici au fost sterilizate, dintre care 371 masculi și 788 femele.
 
Evenimente de adopție
 
Pe lângă campaniile de sterilizare, proiectul a inclus și evenimente de adopție, în urma cărora mulți câini găzduiți de Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța și nu numai și-au găsit o nouă casă și familii responsabile, ca urmare a promovării adopțiilor. Aceste evenimente au adus laolaltă iubitorii de animale din întreaga comunitate și au oferit o șansă acestor animale să își găsească un cămin.
 
Conștientizarea responsabilității față de animale
 
Un alt pilon esențial al proiectului a fost educația și conștientizarea. Echipa „Câini pentru Oameni“ din cadrul Animal Society a vizitat școli, licee, companii și instituții din Constanța, promovând comportamentul responsabil față de animale și încurajând adopțiile. Aceste sesiuni de informare au avut un impact semnificativ asupra tinerilor și adulților, contribuind la formarea unei comunități mai bine informate și mai implicate.
 
Crearea comunității locale „Unitate pentru Comunitate“
 
În urma acestui proiect, s-a unit, ca entitate, comunitatea locală de iubitori și salvatori de animale, alături de stakeholderi locali, sub denumirea de Unitate pentru Comunitate. Această entitate va continua munca începută de Animal Society și Four Paws International, asigurând sustenabilitatea proiectului, dezvoltarea continuă a unei comunități care sprijină cauza animalelor aflate în nevoie.
 
„Proiectul Efort Comun pentru un Viitor Mai Bun este un pas esențial în construirea unei comunități responsabile și empatice față de animale. Rezultatele obținute în campaniile de sterilizare și adopție reflectă nu doar statistici, ci vieți schimbate și o societate mai conștientă de importanța grijii față de animale. Suntem recunoscători tuturor partenerilor și cetățenilor care au contribuit la succesul acestui proiect. Unitate pentru Comunitate, comunitatea creată în cadrul inițiativei, ne va ajuta să continuăm eforturile de a face din Constanța un model de responsabilitate și respect față de animale”, dr. med. veterinară Anca Tomescu, președinte, Animal Society
 

Domnul viceprimar Ionuț Rusu: „Le mulțumesc din suflet tuturor celor care s-au implicat în ultimii 4 ani în acțiunile organizate pentru protejarea, adopția sau sterilizarea animalelor fără stăpân. Am reușit, cu multă muncă, să creăm o punte între noi și comunitate, pe care ne vom strădui să o menținem și să o consolidăm. Rezultatele obținute de partenerii noștri sunt impresionante și ne arată că locuitorii Constanței au căpătat încredere. Continuăm! Nu uitați că există sute de căței în adăpostul nostru care așteaptă cu nerăbdare să fie adoptați. Adopția înseamnă responsabilitate și iubire, iar constănțenii ne-au arătat de atâtea ori că au aceste calități“.

 
„Efort comun pentru un viitor mai bun“ a demonstrat că, prin eforturi comune și colaborare activă, putem crea un viitor mai bun atât pentru animale, cât și pentru comunitate. „Efort comun pentru un viitor mai bun“ este doar începutul unui angajament pe termen lung, care va continua să promoveze responsabilitatea și respectul față de animale în Constanța și nu numai. Ne exprimăm recunoștința față de toți cei care au contribuit la succesul acestei inițiative și dorința ca exemplul Constanței să inspire și alte comunități să se alăture acestei cauze deosebit de importante, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Primăria Constanța: Program special și devieri de Ziua Marinei. Liniile 42 și City Tour nu vor ajunge în Portul Tomis
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii