Primăria Constanța „Proprietarii sau deținătorii cu orice titlu ai suprafețelor de teren au obligația de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcțional”
Primăria Constanța: „Proprietarii sau deținătorii cu orice titlu ai suprafețelor de teren au obligația- Primăria Constanța informează că, în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, proprietarii sau deținătorii cu orice titlu ai suprafețelor de teren au obligația de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcțional.
Primăria Constanța informează că, în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, proprietarii sau deținătorii cu orice titlu ai suprafețelor de teren au obligația de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcțional, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.
Nerespectarea acestor obligații se sancționează în conformitate cu art. 96, alin (1) din OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu amenda în cuantum de la 3000 - 6000 ron pentru persoanele fizice şi 25 000 - 50 000 ron pentru persoanele juridice.
Totodată, neîntreținerea spațiilor verzi adiacente unităților de cazare şi degradarea/distrugerea acestora prin permiterea staționării autovehiculelor contravin prevederilor art. 62 din OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului şi se sancționează, în conformitate cu art. 96, alin. 1 pct. 6 din prezenta lege, cu amendă cuprinsă între 25 000 lei si 50 000 lei pentru persoanele juridice.
„De asemenea, vă aducem la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2007 rep. privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, proprietarii de imobile pe care există spații verzi adiacente construcțiilor au obligația de a proteja spațiile verzi, de a asigura protecția vegetației spațiilor verzi și de a nu permite ocuparea acestora prin executarea de lucrări provizorii prin așternerea de materiale de construcții - piatră sau prin înființarea de construcții permanente”, precizează sursa citată.
Nerespectarea acestor obligații este sancționată, prin art. 23 din Legea nr. 24 din 2007 privind reglementarea şi administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, cu amendă în cuantum de la 1 000 lei la 2000 lei pentru fiecare metru pătrat de spațiu verde ocupat cu construcții provizorii şi de la 10 000 lei la 20 000 lei pentru fiecare metru pătrat de spațiu verde ocupat cu construcții permanente.
„Vă reamintim că polițiștii locali monitorizează în permanentă întreg municipiul Constanța şi manifestă toleranță zero față de persoanele care încalcă prevederile legale.
Vă rugăm să înțelegeți că distrugere/degradarea spațiilor verzi prin orice mijloace poate produce consecințe grave asupra mediului înconjurător.
Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii şi îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației de mediu la numerele de telefon 0241.484.205 şi 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro”, a încheiat sursa citată.
Citește și:
Primăria Constanța a recepționat proiectul tehnic pentru realizarea „Policlinicii Municipale, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp