Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Rețeaua de termoficare din municipiu, în plin proces de modernizare (FOTO)

ro

14 Oct, 2024 13:36 164 Marime text
Sursă foto: Primăria Constanța
 
  • Lucrările la rețeaua de transport și distribuție a sistemului de termie continuă. Pentru că în Constanța, sistemul de termoficare se afla în pragul colapsului, iar starea de degradare a conductelor era critică, realizarea  lucrărilor pentru creșterea gradului de confort în locuințele racordate la sistemul de termoficare era mai mult decât necesară.
     
Lucrările la rețeaua de transport și distribuție a sistemului de termie continuă. Pentru că în Constanța, sistemul de termoficare se afla în pragul colapsului, iar starea de degradare a conductelor era critică, realizarea  lucrărilor pentru creșterea gradului de confort în locuințele racordate la sistemul de termoficare era mai mult decât necesară, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.

„Pe durata realizării lucrărilor de înlocuire integrală a conductelor vechi, au fost necesare întreruperi tehnologice ale apei calde de consum, de aceea, vă cerem scuze pentru neplăcerile create. Este un proces de durată, care produce disconfort, dar acest mega proiect este cea mai importantă investiție din Constanța din ultimele decenii de pe urma căreia vom beneficia mulți ani de acum încolo.

În același timp, îi asigurăm pe constănțeni că, odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare, vor fi beneficiarii unui confort termic ridicat, vor  avea contorizare individuală pentru fiecare scară de bloc, fapt ce implică cel puțin doua avantaje:

  • recirculația apei calde până la nivelul fiecărei scări având ca efect menținerea temperaturii acesteia și scăderea timpului în care apa caldă sosește la robinet în apartament la parametrii corespunzători;
  • permite măsurarea consumului de energie termică în mod individual pentru fiecare scară de bloc”, precizează sursa citată.
Un alt mare avantaj este că se va asigura continuitatea furnizării serviciului public de termoficare.

„Totodată, precizăm că la toate scările unde se efectiează lucrări, există un sistem provizoriu pentru apă caldă. Posibilele cauze pentru care apa caldă nu ajunge imediat sunt următoarele:

  • apartamentul se află la un etaj superior, ceea ce poate necesita o perioadă mai lungă pentru ca apa caldă să ajungă la robinet;
  • în scara respectivă sunt mai puțini consumatori, fapt care poate duce la o perioadă mai lungă în furnizarea apei calde.

Aceste probleme vor fi rezolvate odată cu cuplarea la noul sistem”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Primăria Constanța: Atenție, cetățeni! Se oprește apa în zona Inel II din Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii