Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Limanu a inaugurat sediul administrativ din 2 Mai (galerie foto)

ro

02 Dec, 2010 00:00 8109 Marime text
limanu.jpg"Sediul din 2 Mai a devenit o necesitate, având în vedere dezvoltarea turistică a localităţilor 2 Mai şi Vama Veche. (...) Pe de altă parte, am intenţionat să venim cu serviciile în mijlocul locuitorilor", a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea

Autoritatea locală a comunei Limanu a inaugurat ieri noul sediu administrativ din localitatea 2 Mai.

Primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea, a dorit ca noul sediu, din 2 Mai, să fie dat în folosinţă într-o zi specială ca cea de 1 Decembrie. Cu acest prilej, festivitatea de inaugurare a debutat cu intonarea imnului naţional, urmată de o alocuţiune rostită de primarul comunei în cinstea zilei de 1 Decembrie. La eveniment au fost prezenţi şi consilierii locali ai comunei Limanu, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, consilierul municipal PNL al Constanţei - Constantin Matei, consilierul local PNL al Mangaliei - Viorel Oleniuc etc. "Satul 2 Mai a fost înfiinţat în anul 1888 de către Mihail Kogălniceanu, care şi-a investit averea în dezvoltarea acestui sat, pentru a arăta că în Dobrogea există posibilităţi de dezvoltare economică, după cum aflăm din studiile prof. dr. Constantin Cheramidoglu", a afirmat primarul Nicolae Urdea. Edilul a precizat că odată cu dezvoltarea turistică a localităţilor 2 Mai şi Vama Veche a fost necesară construirea unui nou sediu administrativ. "Sediul din 2 Mai a devenit o necesitate, având în vedere dezvoltarea turistică a localităţilor 2 Mai şi Vama Veche. Vânzările imobiliare au atras şi mai mult atenţia investitorilor. Trebuia să avem un sediu pentru a putea primi orice oaspete al comunei. Pe de altă parte, am intenţionat să venim cu serviciile în mijlocul locuitorilor din 2 Mai şi Vama Veche. Vor fi aici compartimentele de urbanism, cadastru, secretarul comunei şi viceprimarul vor avea birou aici, iar primarul program de audienţe", a declarat primarul comunei Limanu, adăugând că noul sediu a fost construit exclusiv din economiile comunei. Sediul administrativ din 2 Mai are o arhitectură ultramodernă, cu care comunitatea locală din Limanu se poate mândri şi în deceniile viitoare. "Este o clădire care impune respect, în care funcţionarii publici trebuie să fie respectaţi şi să aibă, la rândul lor, o conduită pe măsură", a mai spus edilul.

"Devenim o comunitate importantă"

Nicolae Urdea a precizat totodată că taxele şi impozitele vor putea fi plătite atât la sediul din Limanu, cât şi la cel din 2 Mai, din oricare localitate ar fi contribuabilul, datorită unui soft nou care permite acest lucru. "Astfel, oamenii nu vor mai pierde jumătate de oră pe drum pentru a-şi achita contribuţiile la bugetul local", a adăugat edilul. Primarul Urdea a precizat însă că sediul comunei va rămâne în Limanu. "Ne apropiem de un număr de 7.000 de locuitori şi începem să devenim o comunitate importantă. Vrem să ne dezvoltăm şi să devenim o localitate turistică importantă. Săptămâna aceasta a fost agrementat şi portul din Limanu, pentru împătimiţii sportului cu vele", a mai spus primarul. În cadrul festivităţii de inaugurare a noului sediu a fost oficiată şi o slujbă religioasă de către preoţii din comună, iar panglica inaugurală a fost tăiată de primarul Nicolae Urdea, alături de deputatul Gheorghe Dragomir.

Priorităţile administraţiei locale

În momentul de faţă, administraţia locală a comunei Limanu mai are în derulare trei proiecte prioritare pentru comunitate. Este vorba despre sistemul de canalizare, început în 2007, despre care primarul a afirmat că a primit informaţii de la Ministerul Mediului că se va finaliza, portul pescăresc şi turistic din 2 Mai, în valoare de 9 milioane de euro, aflat în procedură de achiziţie şi finanţat din fonduri guvernamentale, cât şi proiectul de asfaltare, în valoare de 7,5 milioane de euro, prin care se va construi o şosea de centură ce va face legătura între intersecţia spre Mangalia, 2 Mai şi Limanu şi punctul de frontieră din Vama Veche. De asemenea, prin acest proiect, ar urma să fie asfaltate străzile din 2 Mai, Vama Veche, 7 km de străzi din Limanu, cât şi drumul până la Hagieni. Primarul Nicolae Urdea a precizat că pentru toate proiectele a fost sprijinit de echipa din primărie, dar şi de către membrii Consiliului Local Limanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii