Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 17 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Vergil Chițac „Nu văd beneficiile turismului la Constanța“ (VIDEO)

ro

17 Sep, 2024 17:40 297 Marime text
Primarul Vergil ChițacSala Remus Opreanu din sediul Consiliului Județean găzduiește astăzi dezbaterea publică pe tema majorărilor și introducerea de noi taxe pe care primarul Vergil Chițac vrea să le impună începând cu 2025.

În cadrul discuțiilor avocatul Nicolae Vlahu, reprezentantul AUR, a ridicat și chestiunea taxei ocazionale de 5 lei pe zi/25 lei pe luna pentru autoturismele deținute de persoane fizice, care nu sunt înmatriculate pe raza municipiului, precizând că această taxa va alunga turiștii. 

În replică, primarul Vergil Chițac a spus că nu prea vede beneficiul turismului, având în vedere că pentru turiști plătim mai mulți bani la gunoi, străzile sunt aglomerate, CTBUS face mai multe curse, iar mulți constănțeni sunt iritați de aglomerație și lipsa locurilor de parcare. 

În plus, primarul Vergil Chițac apreciază că nici în PIB nu s-ar regăsi beneficii când vine vorba despre turism, motiv pentru care turiștii trebuie să plătească taxa dacă vin cu mașina în Constanța. 

Stelian Ion a precizat la rândul său că nu înțelege viziunea primarului Vergil Chițac cu privire la turism.

„Ca edil, nu îți poți propune să gonești turiștii. La fel, nici agenții economici nu au fost sprijiniți sa lucreze în domeniul adiacent turismului. Primarul ar trebui sa se ocupe de investiții private, nu doar de investiții publice, asa cum spuneți peste tot“ spune Stelian Ion. 


Citește și: 

LIVE VIDEO+TEXTDezbatere publică pe tema majorărilor și introducerii de noi taxe în Constanța pentru 2025 (DOCUMENT+GALERIE FOTO+VIDEO)

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii