Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu a ambasadorului agreat al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București

ro

17 Nov, 2023 19:47 853 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu l-a primit vineri, 17 noiembrie 2023, pe ambasadorul agreat al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Giles Portman, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.
     
Ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu l-a primit vineri, 17 noiembrie 2023, pe ambasadorul agreat al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Giles Portman, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare, transmite un comunicat din partea MAE.

Șeful diplomației române și-a exprimat satisfacția față de nivelul foarte bun al relației bilaterale, punctând dialogul și cooperarea în cadrul Parteneriatului Strategic reînnoit dintre cele două state. România va găzdui în 2024 a doua ediție a Forumului Bilateral România - Regatul Unit, în continuarea evenimentului inaugural desfășurat la Londra, la 23 martie 2023.

De asemenea, ministrul de externe a evidențiat rolul important al colaborării în domeniile apărării și securității și potențialul semnificativ existent în sfera relațiilor economice bilaterale, atât în planul schimburilor comerciale, cât și în cel al investițiilor.

Ministrul Luminița Odobescu a reliefat contribuția substanțială a celor 1,2 milioane de români stabiliți în Regatul Unit la intensificarea relațiilor bilaterale.

În cadrul discuțiilor a fost, totodată, abordat contextul actual de securitate, marcat de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei și de criza din Orientul Mijlociu, fiind subliniată importanța coordonării celor două state în cadrul eforturilor de creare a unui mediu internațional mai sigur.

La finalul întrevederii, ministrul afacerilor externe român i-a transmis succes ambasadorului agreat al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București și l-a asigurat de sprijinul autorităților române, a încheiat sursa citată.


Citește și:
MAE: Un grup de 16 cetățeni români, evacuați din Fâșia Gaza, a ajuns în România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii