Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 23 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul oraș din România care interzice încurajarea cerșetoriei! Iată ce amenzi riscă oamenii care încalcă legea (GALERIE FOTO)

ro

23 Aug, 2024 11:26 336 Marime text
Cerșetoria interzisă. Sursă foto: Facebook/Dancus Ioan Doru
 
  • Începând de ieri, cetățenii care încurajează cerșetoria vor fi sancționați! Proiectul de hotărâre care permite polițiștilor locali să aplice amenzi de până la 1.500 de lei celor care oferă bani cerșetorilor a fost aprobat ieri, în ședința Consiliului Local Baia Mare.
     
Începând de ieri, cetățenii care încurajează cerșetoria vor fi sancționați! Proiectul de hotărâre care permite polițiștilor locali să aplice amenzi de până la 1.500 de lei celor care oferă bani cerșetorilor a fost aprobat ieri, în ședința Consiliului Local Baia Mare, transmite primarul orașului Baia Mare, Dancus Ioan Doru, într-o postare pe Facebook.

„Așa cum am procedat mereu, îmi asum riscul de a deveni nepopular dacă asta înseamnă să fac ceea ce este necesar pentru Baia Mare și pentru băimăreni. Vreau să le mulțumesc colegilor mei consilieri locali pentru că au înțeles importanța acestui demers și au aprobat proiectul de hotărâre. Știm cu toții că acest fenomen al cerșetoriei a ajuns la cote alarmante, nu doar în Baia Mare, ci și în restul țării. Am primit nenumărate sesizări din partea băimărenilor care au fost agasați sau agresați de aceste persoane, chiar în centrul orașului. Această situație trebuie oprită!

Împreună cu cei de la Poliția Locală, am demarat o amplă campanie de combatere a cerșetoriei în orașul nostru. Am organizat acțiuni în care i-am ridicat de pe străzi pe cei care apelează la mila oamenilor, în majoritatea cazurilor trimiși de diverși infractori, și i-am dus la Adăpostul de noapte. Primesc aici un pat în care să doarmă, mâncare caldă, haine curate și tot ceea ce vă spun ei că ar avea nevoie atunci când vă cer bani pe stradă!

Trebuie să înțelegem cu toții, pentru că încă sunt unii care iau partea acestor indivizi, că atât timp cât le oferim bani sau bunuri, vor rămâne în stradă și vor deveni din ce în ce mai agresivi cu cei care refuză să-i „ajute”. Noi acționăm, în colaborare cu structurile MAI, le confiscăm banii, îi luăm de pe străzi, dar se întorc pentru că oamenii îi încurajează oferindu-le bani. Am întâlnit și cerșetori care mimează probleme grave de sănătate și înșală cetățenii. În doar câteva ore, au strâns echivalentul unui salariu muncit de un om cinstit!

În perioada următoare, vom plasa în mai multe zone din oraș afișe informative care să descurajeze cetățenii să ofere bani sau bunuri cerșetorilor, inclusiv prin prezentarea sancțiunilor pe care le riscă. Îmi doresc ca ordinea publică să redevină o stare de normalitate în Baia Mare și avem nevoie de ajutorul fiecăruia dintre voi pentru a reuși!”, precizează acesta.


Sursă: Facebook/Dancus Ioan Doru

Citește și:
Cazul fostului primar Cătălin Cherecheș menționat într-un raport al Departamentului de Stat al SUA! (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii