Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PRM si PD contesta tragerea la sorti a ordinii pe buletinele de vot

ro

17 May, 2004 00:00 844 Marime text

PSD, primul in toate

Reprezentantii partidelor nu au verificat biletelele pe care au fost inscrise numele formatiunilor politice parlamentare, inainte de introducerea lor in urna * PRM si PD au depus intampinari in care isi declara nemultumirea cu privire la procedura de desemnare a pozitiei pe buletinele de vot * BEJ, prin hotarare, a respins documentul ca nefondat * Rezolvarea eventualelor contestatii privind modul in care s-a efectuat tragerea la sorti este de competenta Biroului Electoral Central * In prima faza a fost efectuata tragerea la sorti privind locul partidelor parlamentare pe buletinul de vot * Candidatii la Primaria municipiului Constanta vor fi inscrisi in buletinele de vot in ordinea stabilita pentru partidele parlamentare, respectiv PSD, PUR, PNL, PRM, PD si altii

Tragerea la sorti pentru stabilirea ordinii pe buletinele de vot i-a tinut cu sufletul la gura pe reprezentantii partidelor politice. Duminica dimineata, la Biroul Electoral Judetean s-a desfasurat tragerea la soti prin care s-a stabilit locul fiecarui partid, fiecarei uniuni, ligi sau asociatii pe buletinul pe care, pe 6 iunie, alegatorii vor aplica stampila "votat". La aceasta operatiune si-au trimis reprezentanti mai multe formatiuni politice care au sorbit cuvintele presedintelui BEJ, Adrian Oprea. Nici unul dintre cei prezenti, si ne referim la persoanele desemnate de partide, nu s-a aratat interesat sa verifice biletelele ce au fost introduse in cutia de carton ce a tinut loc de urna. In prima faza a fost efectuata tragerea la sorti privind locul partidelor parlamentare pe buletinul de vot. Au fost extrase, in ordine, biletelele pe care fusesera scrise numele PSD, PUR, PNL, PRM, PD si UDMR. S-a intocmit imediat si procesul-verbal ce va ajunge la tipografie, document in baza caruia se vor executa buletinele de vot. Imediat a fost efectuata tragerea la sorti pentru partidele neparlamentare, pentru locurile de la 7 la 23 pe buletinele pe care vor fi votati consilierii judeteni. Astfel, "Noua Generatie" va fi trecuta la pozitia 11, PNTCD la 12, Actiunea Populara la 14, Forta Democrata la 18. La foarte scurt timp dupa efectuarea tragerii la sorti, PRM a depus la BEJ o intampinare in care isi exprima nemultumirea in legatura cu modul "netransparent" in care s-a efectuat tragerea la sorti. BEJ, prin hotarare, a respins documentul ca nefondat. Si democratii au depus la BEJ un document similar, care a avut acelasi obiect. Si de aceasta data intampinarea a fost considerata nefondata. Nemultumitii pot adresa contestatii Biroului Electoral Central, dar legea nu precizeaza nici un termen pentru solutionare.

Doar o operatiune de rutina

In jurul orei 12.00, spatiul in care functioneaza Biroul Electoral Judetean a fost luat cu asalt de reprezentantii partidelor care au tinut mortis sa asiste la tragerea la sorti prin care s-a stabilit ordinea inscrierii partidelor neparlamentare si a consilierilor locali la municipiul Constanta. Presedintele BEM Constanta a avut de invatat din greselile colegilor de la BEJ si a gasit o modalitate de desemnare care sa elimine orice suspiciune. Pe bilete au fost inscrise numele celor 18 formatiuni politice participante la extragere, iar pe altele, cifrele corespunzatoare cu numarul acestora. Damian Mitea a extras, alternativ, bilete cu numele partidelor si cifrele prin care a fost stabilita pozitia pe buletinul de vot. Pozitia 7 a fost atribuita Partidului Socialist Unit, iar 8, Fortei Democrate. Actiunea Populara va fi inscrisa la pozitia 13, iar PNTCD la 18. Candidatii la Primaria municipiului Constanta vor fi inscrisi in buletinele de vot in ordinea stabilita pentru partidele parlamentare. Pentru ca UDMR nu are un candidat pentru Primaria Constanta, urca pe locul 6 candidatul Partidului Socialist Unit, urmat de cei ai Fortei Democrate, UDTTR, Fortei Dreptatii, PSD "Constantin Titel Petrescu", Actiunii Populare, Noii Generatii, PNTCD, PUNR, iar pe ultimul loc, asa cum prevede legea, candidatul independent Doru Malureanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii