Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 16 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procedura de achiziție și montare a unor echipamente de joacă, organizată de Primăria Constanța, anulată în parte de CNSC. Ce decizii au fost dictate? (DOCUMENT)

ro

16 Oct, 2024 17:00 128 Marime text
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizie la o contestația formulată de o companie împotriva rezultatului procedurii, emis de către Primăria municipiului Constanța în cadrul procedurii simplificate, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect Achiziție și montare echipamente de joacă”, inițiată prin publicarea în SEAP a anunțului simplificat nr.SCN1146791/17.05.2024
  • CNSC a admis în parte contestația formulată de Urban Market SRL, în contradictoriu cu primăria municipiului Constanța și anulează în parte raportul procedurii nr. 154709/12.08.2024 și actele subsecvente acestuia, respectiv referirile la oferta depusă de Hyper BNDF SRL, precum și cele referitoare la aplicarea criteriului de atribuire și va obliga autoritatea contractantă ca, în termen de 10 zile de la primirea prezentei decizii, să reevalueze oferta depusă de Hyper BNDF SRL, cu respectarea dispozițiilor legale, a prevederilor documentației de atribuire și a celor reținute în motivare
  • Totodată, Consiliul respinge cererea de intervenție formulată de Hyper BNDF SRL și admite, în parte, capătul de cerere formulat de contestatoarea Urban Market SRL cu privire la obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor ocazionate de soluționarea contestației
  • Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016
 
 


 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 2775/C5/2880 din 02.10.2024 la contestația formulată de Urban Market SRL, cu sediul în municipiul București, reprezentată legal prin administrator Mihaela Gabriela Dincovici împotriva rezultatului procedurii, emis de către Primăria municipiului Constanța în cadrul procedurii simplificate, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect Achiziție și montare echipamente de joacă”, inițiată prin publicarea în SEAP a anunțului simplificat nr.SCN1146791/17.05.2024.
 
Urban Market SRL a solicitat:anularea comunicării privind rezultatul procedurii nr. 154797 din 12.08.2024, a oricăror acte sau măsuri ce stau la baza acesteia, precum a actelor sau măsurilor ulterioare acesteia; anularea în parte a raportului procedurii nr. 154709 din 12.08.2024, în ceea ce privește evaluarea ofertei Hyper BNDF SRL și declararea acesteia drept admisibilă și câștigătoare, precum și anularea oricăror acte și/sau măsuri ce stau la baza acestuia (e.g. procesele -verbale privind evaluarea conformității propunerilor tehnice cu prevederile caietului de sarcini și, după caz, cu factorii de evaluare), precum și a oricăror altor acte și/sau măsuri ulterioare; anularea evaluării ofertei Hyper BNDF SRL, ținând cont de faptul că aceasta a fost realizată cu încălcarea dispozițiilor legale imperative, dar și a principiilor care stau la baza atribuirii contractelor de achiziție publică; obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertei Hyper BNDF SRL, cu consecința respingerii acesteia ca inacceptabilă și/sau neconformă și declarării ofertei Urban Market SRL RBAN drept câștigătoare precum și obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor de judecată cauzate Urban Market SRL prin prezenta contestație.
 
Prin cererea de intervenție accesorie în sprijinul autorității contractante, înregistrată la CNSC cu nr. 55533/02.09.2024, formulată de Hyper BNDF SRL, cu sediul în municipiul București, reprezentată legal prin administrator Gavra Bogdan Alexandru, în calitate de ofertant câștigător în cadrul procedurii simplificate, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect Achiziție și montare echipamente de joacă”, inițiată prin publicarea în SEAP a anunțului simplificat nr. SCN1146791/17.05.2024 a solicitat꞉ respingerea ca neîntemeiată a contestației formulate de reclamanta - Urban Market SRL și menținerea rezultatului procedurii de atribuire mai sus menționat, precum și menținerea tuturor documentelor procedurii; admiterea cererii de intervenție accesorie formulată și obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecată.
 
Contestația și cererea de intervenție au fost soluționate împreună, în fața Consiliului, în scris.
 
În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a admis în parte contestația formulată de Urban Market SRL, în contradictoriu cu primăria municipiului Constanța și anulează în parte raportul procedurii nr. 154709/12.08.2024 și actele subsecvente acestuia, respectiv referirile la oferta depusă de Hyper BNDF SRL, precum și cele referitoare la aplicarea criteriului de atribuire și va obliga autoritatea contractantă ca, în termen de 10 zile de la primirea prezentei decizii, să reevalueze oferta depusă de Hyper BNDF SRL, cu respectarea dispozițiilor legale, a prevederilor documentației de atribuire și a celor reținute în motivare.
 
Totodată, Consiliul respinge cererea de intervenție formulată de Hyper BNDF SRL și admite, în parte, capătul de cerere formulat de contestatoarea Urban Market SRL cu privire la obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor ocazionate de soluționarea contestației.
 
Prin urmare, Consiliul obligă autoritatea contractantă la plata către contestatoarea Urban Market SRL a sumei de 5.000 lei, cu titlu de cheltuieli ocazionate de soluționarea contestației.
 
În final, CNSC respinge, ca inadmisibil, capătul de cerere prin care contestatoarea solicită Consiliului să oblige autoritatea contractantă la declararea drept câștigătoare a ofertei sale.
 
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.
 
Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane v ătămate.
 
 
Despre Urban Market SRL   
 
 
Firma Urban Market SRL  din București, a fost înființată în 2008 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 4791 - Comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet.
 
Potrivit platformei termene.ro,  cifra de afaceri Urban Market SRL a fost de 8,730,621.00 lei în anul 2023, cu un profit de 2,418,373.00 lei.
 
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 61.80%.
 
Urban Market SRL a raportat un număr de 15 angajați în anul 2023.
 
Mihaela Gabriela Dincovici este asociat unic și administrator.
 
 
 
Hyper BNDF SRL
 
Compania înființată în 2014 are sediul social în București și de ocupă cu activități de întreținere peisagistică.

Asociat și administrator al firmei este Bogdan Alexandru Gavra.

În ultimul an fiscal, compania a avut o cifră de afaceri 2.3 milioane de lei, profit de 503.491 lei la un număr mediu de 15 angajați.

Potrivit www.termene.ro, Hyper BNFD SRL are 5 contracte din achiziții publice și alte 14 din achiziții directe.
 
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
 
Licitația pentru reamenajarea a zece locuri de joacă din municipiu în atenția CNSC. Prinsă din nou în off-said, Primăria Constanța, obligată să reevalueze oferta unui SRL
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii